The Toronto Drug Bust u pohodu na region


The Toronto Drug Bust„It’s not only rock’n’roll. It’s The Toronto Drug Bust“ – kažu za sebe i svoju muziku članovi slovenačko-finskog benda „The Toronto Drug Bust“, koju predvodi Izak Kosir i koji će u narednom periodu promovisati svoj prvenac „Enfant Terrible” po našem regionu.

Za sada su zakazali koncerte na nekoliko festivala, kao što su hrvatski Terraneo, Sziget u Mađarskoj i prvi Eco Star fest 2012. koji se održava ove godine od 3. do 5. avgusta na sportskom aerodromu Davidovac u Paraćinu.

Album „Enfant Terrible” objavljen je pre dve godine i dobio je odlične ocene kritičara širom sveta, a pogotovo u Slovačkoj gde ih novinari nazivaju „rok bendom svetske klase,“ „novom `drogom` na muzičkoj sceni,“ „fer i direktnim udarcem rokendrola.“

The Toronto Drug Bust

„The Toronto Drug Bust“ je nastao 2007. godine u Londonu, a za snimanje svog prvog albuma okupili su muzičare iz Slovenije, Finske, Švedske i jednog iz Australije. Među njima su se, osim frontmena Izaka Kosira, našli i njegov brat – gitarista Tadej Kosir, basista Jernej Krzic Nietzsche, slajd gitarista i bluzmen Mišo Drobez, još malo gitare od Finca Ramia Helina, zatim Joonas Granquist – klavijaturista, Heikki Rasi – perkusionista, Juho Viljanen koji svira trombone i drugi.

“Enfant Terrible” objavljen je u martu 2010. godine za slovenački Sedvex Records. Prvi spot, sniman na ulicama Ljubljane, napravljen je za pesmu „The Best of Me.”

Bend trenutno snima obradu jedne pesme grupe R.E.M., koja će biti objavljena na kompilaciji u okviru projekta podržanog od Američke ambasade. Mada detalji nisu poznati, šuška se da će i sam R.E.M. učestvovati u ovom projektu.

Iz „The Toronto Drug Bust“-a najavljuju i rad na sledećem albumu, a očekuje se i novi spot.

  • Foto: Andreas Lindlahr, Sandi Fiser
(Visited 87 times, 1 visits today)