The Stooges – Drugo pojavljivanje?


Iggy Pop je najavio mogućnost okupljanja Stoogesa, sa gitaristom Jamesom Williamsonom koji je svirao na albumu Raw Power (1973).

„Sreo sam se prošle nedelje sa Jamesom. To je bio prvi put da smo se videli nakon 30 godina. Pričali smo o tome da nešto uradimo zajedno. Raw Power bi mogao da bude repertoar“, rekao je Iggy magazinu The Australian.

Originalni gitarista Stoogesa Ron Asheton umro je od srčanog udara u januaru ove godine, a Iggy je izjavio kako „uvek postoje Iggy and the Stooges, druga inkarnacija benda“.

Ron (čiji brat Scott svira bubnjeve u Stoogesema) je na albumu Raw Power svirao bas, i bio je u reoformljenom sastavu koji je 2003. godine snimio povratnički The Weirdness, kao i na turnejama koje su usledile.

Iggy je izjavio da je Ron pre smrti napisao šest ili sedam neobjavljenih pesama sa žestokim ritmom, koje će biti iskorišćene na narednom izdanju.

Kandidaturu za Ronovu zamenu istakao je gitarista Sex Pistolsa Steve Jones.

„To bi bilo zabavno. Možete to da objavite. Ukoliko žele da nastave, ne bi mi bio problem da sviram malo gitaru“, rekao on NME-ju.

Izvor:

Popboks.com

(Visited 45 times, 1 visits today)