The Stone Roses na Sziget festivalu


The Stone RosesOrganizatori Sziget festivala na svom zvaničnom sajtu objavili su da jedni od hejdlajnera jubilarnog 20. festivala koji će se održati od 6. – 13. avgusta 2012. godine u Budimpešti su i The Stone Roses.

Posle pauze više od deset godina, na konferenciji za novinare održanoj 18. oktobra u Londonu, poznata mančesterska četvorka potvrdila je ponovno okupljanje u originalnom sastavu, frontmen Ian Brown, gitarista John Squire, basista Mani i bubnjar Reni. Ujedno su najavili i dva povratnička koncerta, 29. i 30. juna 2012. godine u Heaton Parku u Mančesteru nakon kojih će krenuti na svetsku turneju.

The Stone Roses nastali su 1983. godine, a svoj prvi debi album objavili su 1989. godine pod nazivom “The Stone Roses”. Sa tog albuma izdvojilo se nekoliko hitova poput “I wanna be adored”, “She bangs the drums”, “Waterfall”, “Made of stone” i “I am ressurection” koji su i zaslužni za veliki uspeh koji je usledio.

Drugi album “The Second Coming” izdali su 1994. godine koji je za sada i poslednji album. Jedna od najpoznatijih pesama “Fools gold” objavljena 1992. godine u okviru kompilacije “Turns into stone”. 1996. godine bend je prestao sa radom.

{youtube}NSD11dnphg0{/youtube}

S obzirom da je 150.000 ulaznica za dva povratnička koncerta u Mančesteru rasprodato za 15 minuta, očekivano je da će za njihov nastup na Sziget festivalu vladati veliko interesovanje. Komplet karata za festival iznosi 195€ (sa kamp mestom) i 165€ (bez kampovanja), dok je cena dnevne karte 40€. Cene su aktuelne do 30. aprila 2012. godine, nakon čega će uslediti poskupljenje za sve ulaznice u svim kategorijama.

{youtube}flYFxxsVwf4{/youtube}

(Visited 82 times, 1 visits today)