The Rolling Stones objavjuju koncert iz 1989. koji je promovisao Tramp kao live album i film


Koncert benda the Rolling Stones u Atlantik Sitiju 1989. godine, koji je poznat po tome što je Kit Ričards (Keith Richards) potegao nož na Donalda Trampa, biće objavljen kao CD, vinilno, DVD i Blu-ray izdanje u septembru.

Steel Wheels Live uključuje koncert rok legendi održanog 20. decembra 1989. u Atlantic City Convention Center dvorani u Nju Džersiju. Nastup je ostao upamćen iz različitih razloga: bio je deo američke turneje benda nakon osam godina, Eksl Rouz (Axl Rose) i Izzy Stradlin su se iznenađujuće pojavili na sceni kako bi sa Stonesima premijerno izveli numeru “Salt Of the Earth”. Erik Klepton (Eric Clapton) i Džon Li Huker (John Lee Hooker) takođe su se pojavili tokom koncerta. 

Ali, ono po čemu se posebno pamti ovaj show, jeste zloglasni susret članova benda i Donalda Trampa. Kako je od ranije poznato, Tram je uspeo da se domigolji na koncert u svojstvu promotera, ali tek nakon što se složio da njegovo ime neće biti ispisano ni na jednom od promo materijala i da neće lično prisustvovati koncertu. Međutim, kada su Stonesi stigli u Atlantik Siti, sačekao ih je znak gde je pisalo “Donald Tramp predstavlja Rolling Stonese”. gde se Trampovo ime pojavilo u većem fontu nego ime benda. 

U intervjuu iz 2016. godine, tour menadžer Stonesa, Majkl Kol (Michael Cohl), prisetio se da je Ričards zatim “izvadio nož, udario o sto i rekao:”Zbog čega te, dođavola, imam? Da li želiš da ja odem i najurim ga sam? Jedan od nas napušta zgradu – ili on ili mi!” 

Na kraju je Tramp morao da napusti prostorije benda, a čitavu priču potvrdio je i Ričards u intervjuu od pre dve godine dodajući u šali: “Sada Amerika mora da ga se otarasi. Nemojte reći da vas nisam upozorio”. 

(Visited 102 times, 1 visits today)