„The Rakes“ u Beogradu


Sastav „The Rakes”, jedan od novih engleskih rok bendova, nastupiće 19. septembra na „Jelen pivo lajv” festivalu u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Istog dana su najavljeni i postpankeri „Echo & the Bunnyman”, pa će publika moći uživo da čuje predstavnike različitih generacija britanske rok scene.

Bend „The Rakes” mnogi porede sa grupama „Bloc Party”, „Maximo Park” i „The Libertines”, koji su poslednjih godina obeležili scenu na Ostrvu, a prvi proboj su napravili sa debi albumom „Capture/Release” (2005) na kome se nalaze interesantne pesme posvećene radničkoj klasi. Tako su zahvaljujući numerama kao što su „Work Work Work (Pub Club Sleep)” i „22 Grand Job” odmah krenuli na turneju sa sastavom „Franz Ferdinand”, a zatim i sa ostalim sličnim britanskim bendovima. Nakon zapaženog prvog albuma, novo izdanje „Ten new messages” (2007) nije donelo ništa novo što bi ih izdvojilo iz mora sličnih bendova, osim što su zahvaljujući vizuelnom izgledu dobili ponudu da rade muziku za „Dior Homme” reviju, pa su za tu priliku snimili pesmu „The World Was a Mess, But His Hair Was Perfect”.

Zatim je frontmen benda Alan Donohoe postao i zaštitno lice kampanje modne kuće „Fred Perry”. Njihov treći album „Klang”, objavljen u martu ove godine, donosi jedanaest novih pesama, a sniman je u Berlinu jer članovi benda smatraju da je londonska scena dosadna. Sa ovog izdanja izdvojili su se hitovi „1989” i „That’s the Reason”.

Autor: N. Džodan

Izvor: Blic Online

(Visited 25 times, 1 visits today)