The Petting Blues Band i Za Dž u Underworldu (nagradna igra)


Rok veče autorskih bendova @ Klub Underworld, Beogad - The Petting Blues Band & Za DžU Beogradskom klubu Underworld, ispod čuvenog Vukovog spomenika, ovog četvrtka (25. oktobar), održaće se Rok veče autorskih bendova. Prisutni će biti u mogućnosti da čuju dva odlična mlada benda: The Petting Blues iz Novog Sada i Za Dž iz Čačka.

The Petting Blues Band

Bend je nastao sredinom 2008. godine u Novom Sadu, a njegovi osnivači su mladi i izuzetno talentovani muzičari: Milovan Đuđić, poznat pod nadimkom „Jimi“ i Dejan Zec. The Petting Blues Band je osnovan sa željom da sa svojim svirkama promoviše žanr muzike koji i nije toliko popularan među mladima na ovim prostorima, i u nadi da će uspeti da doprinesu vraćanju bluza na domaću scenu.

Nakon nekoliko promena članova, bend se prvi put javno pojavljuje početkom 2009. godine, svirajući bluz hitove i standarde. Od tada kreće sa intezivnijim svirkama po klubovima, festivalima, pub-ovima širom Vojvodine sa istim repertoarom, da bi sredinom 2012 .godine postao trio sastav, te na nekoliko svirki nastupao kao „Tribute to Jimi Hendrix“. Na svoj repertoar dodatno ubacuju bluz i jaz standarde i paralelno sa tim, intezivnije kreću sa autorskim radom.

Muzika koju The Petting Blues Bend svira ima najviše elemenata bluz roka. Danas bend sačinjava četvorka: Aljoša Molnar – vokal, Dejan Zec Zeka – bass gitara, Nikola Vučetić – bubnjevi, vokal i Milovan Đuđić Jimi – gitara, vokal.

The Petting Blues Band je delio binu sa mnogim poznatim muzičarima i bendovima, kao što su: Pera Joe, Texas Flood, Blues Trio, Blaža i Kljunovi, Sale Sedlar, Last Station Band, Šinobusi i mnogi drugi.

Za Dž

Rock and roll bend iz Čačka, osnovan 2008. godine. Prvobitnu postavu su činili Janko Ćirković, Milenko Belić, Lazar Stefanović i Lazar Grbović. Posvećujući se vrlo aktivno svirkama u tom periodu i sa nekoliko demo snimaka, osvojili su prvo mesto na Čačanskoj gitarijadi 2009. godine, kao bend sa najviše glasova publike. Od septembra 2010. bubnjarske palice su u rukama Stefana Ćustovića. Bend se sve više okreće autorskom radu, snimanju pesama i nastupima na festivalima.

Ono što ih je posebno izdvojilo su: nastup na Live for Sound Festivalu u Mokrinu, nastup na 50 godina rokenrola u Čačku, i mnogobrojni nastupi kao predgrupa ChBS-u i Six Pack-u. U maju 2011. završili su rad na snimanju njihove tri autorske pesme, a u avgustu, bend je osvojio prvo mesto na Gitarijadi u svom rodnom gradu, i tako potvrđuje svoj kvalitet.

Bend Za Dž svirao je kao predgrupa velikim bendovima: Six Pack, ChBS, Goribor, Atheist Rap, Kanda Kodža i Nebojša i mnogim drugim.

I danas je posvećen autorskim pesmama, polako se pripremajući za snimanje novog albuma. Leto su proveli radno na Arsenal festu, Vodova festu, Gitarijadi u Čačku, festivalu PRiČA.

Sadašnju postavu benda Za DŽ čine: Janko Ćirković (gitara, vokal), Milenko Belić (gitara, prateći vokal), Lazar Stefanović (bas gitara, prateći vokal) i Stefan Ćustović (bubnjevi).

RockSvirke će vam pomoći da se nađete u centru dešavanja. Prva 3 čitaoca koji tačno odgovore na nagradno pitanje dobiće po dve karte za najavljenu svirku.

Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do večeras u 20h (direktno na sajtu, ne na facebook-u, takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, čisto da neko ne bi bio uskraćen za nagradu).

Prosto je kao i pitanje koje sledi za sve učesnike nagradne igre: Nabrojte barem 2 festivala na kojima je učestvovao Bend Za Dž ove godine, a odgovor se krije u tekstu.

Ukoliko imate problema sa postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com.

Dobitnici će biti kontaktirani mejlom, a na našoj Facebook strani objavićemo njihova imena.

Koncert počinje u 22.30, a cena karte iznosiće 150 dinara. (Svaka 10. karta ima gratis piće)

(Visited 65 times, 1 visits today)