The Mountain Goats najavljuju novi album


Američki rok sastav, The Mountain Goats, objavio je pesmu “As Many Candles as Possible” kojom najavljuju predstojeću ploču Getting Into Knives.

Novi album trebalo bi da bude objavljen 23. oktobra za Merge Records. U pitanju je njihovo 19. studijsko izdanje u karijeri koje nasleđuje ploču Songs for Pierre Chuvin iz aprila ove godine.

The Mountain Goats su snimili album u studiju Phillips Recording u Memphisu. Producirao ga je Met Ros-Speng (Matt Ross-Spang) koji je radio kao snimatelj na njihovom prošlogodišnjem izdanju In League With Dragons.

Getting Into Knives je trebalo da bude jedini album benda ove godine, ali nakon što su bili primorani da otkažu turneju kad je počela pandemija, Džon Darnijel (John Darnielle) je u deset dana napisao i na kasetofonu snimio minimalistički album Songs for Pierre Chuvin koji je objavio u aprilu.

Na novoj pesmi svira Čarls Hodžis (Charles Hodges), orguljaš Ala Grina, a prati je i tekstualni video koji je režirala supruga frontmena benda, a koji prikazuje pevača kako zapisuje tekst pesme u blok.

(Visited 15 times, 1 visits today)