The Mothership Orchestra večeras u Novom Sadu, sutra u Beogradu


The Mothership OrchestraSjajni indie rock bend iz Požege, The Mothership Orchestra, sada stacioniran u Beogradu, večeras svira u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, a dan kasnije, 9. marta u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu.

U CK13, svirka počinje večeras od 22h, a cena ulaza je 250 dinara.

Novosadskoj publici su već dobro poznati, jer su imali nastupe u klubu Trema, pa zatim u Studiju M, nakon toga prvi put u CK13 i acoustic session, da bi se večeras punokrovno prestavili, ovoga puta u postavi sa bubnjem.

Sutra veče su DK Studentski grad, u velikoj sali sa početkom u 20h, a ulaz je slobodan.

Bend je osnovan 2005. godine, a osnivači su Lazar Šijak, Dragomir Smiljanić, Ivan Trajković i Ivan Tešić. 2006. godine ih najgledanija muzička televizija Metropolis proglašava otkrićem godine. Nakon dva EP izdanja „Waking the dead“ i „Everything and nothing tales“, pojavljuju se i na kompilaciji „Nova srpska scena: jutro će pormeniti sve“. U julu 2010. godine izlazi debi album „Song for you“ za Popboksovu etiketu Silos. Teško je istaći neku pesmu sa ovog albuma, a ne pomenuti ih sve, pa je tako taj album izabran od strane muzičkih kritičara Popboksa za album godine.

Prošla godina im je protekla uglavnom u „Acoustic session“ postavi, ove godine su dopunjeni bubnjem i vrlo su studijski aktivni, tako da se novi, drugi po redu studijski album očekuje tokom ove godine. Neke od pesama koje će se pojaviti na njemu, sigurno možete čuti na ove dve svirke.

Najveća preporuka za sve poštovaoce ovog zvuka je da dođete na pomenute svirke i uverite su u zaista veliki kvalitet koji poseduje ovaj bend.

(Visited 12 times, 1 visits today)