The Mothership Orchestra @ Klub Trema, Novi Sad


The Mothership OrchestraSa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na
novosadsku promociju albuma „Song for You“!!!
The Mothership Orchestra prvi put u Novom Sadu!!!

Subota, 19. februar 2011.
Klub Trema / SNP, Pozorišni trg 1, Novi Sad
Početak u 22h

…The Mothership Orchestra je indie rock band formiran u Požegi, Zapadna Srbija, u avgustu 2005. Osnivači su Lazar Šijak, Dragomir Smiljanić́(prethodno članovi grupe Mothership), Ivan Trajković i Ivan Tešić. Posle nekoliko meseci bendu se priključuju Marko Ćebić i Željko Negić (TMO napušta 2007.). Ova postava je snimila EP „Waking the Dead“(EP 2006), prvo izdanje benda.

Pesme sa EP „Then She Kissed Him“ i „When The Sun Wants To Show (Something You Don’t Know)“, zadržale su se po nekoliko nedelja na prvim mestima značajnih srpskih top lista (B92, Studio B, TV Metropolis). Najgledanija srpska muzička televizija Metropolis ih proglašava za otkriće 2006. godine. Naredne, 2007. godine, objavljen je EP „Everything And Notning Tales“, a tokom te godine izdanja su promovisana na brojnim nastupima širom Srbije.

Na jednom od najznačajnih rock izdanja u Srbiji poslednjih godina – kompilacijskom albumu „Nova srpska scena: Jutro će promeniti sve“ (PGP RTS, 2007), TMO se pojavio sa numerom „Then She Kissed Him“. Kritičari se slažu u oceni da je ta pesma jedan od najsvetlijih trenutaka ovog manifestnog izdanja.

Nastavak 2007. obeležavaju i zapaženi nastupi benda u Living Roomu, Domu omladine Beograd, Domu omladine u Kragujevcu, maloj sali SKC-a, kao i na Jelen Festu septembra iste godine. U međuvremenu u grupu dolaze violinistkinja Vera Bukvić i fagotista i pijanista Vojislav – Voja Jocić. Bend započinje snimanje debi albuma, ali je i dalje koncertno aktivan.

Početkom jula 2010. The Mothership Orchestra objavljuje svoj debi album „Song for You“ za Popboksovu online etiketu Silos (album je u hard verziji objavio Ammonite records u decembru 2010.).

Na hrvatskom portalu potlista.com, „Song For You“ je sredinom novembra proglašen za album tjedna, dok je na zajedničkoj domaćoj i stranoj godišnjoj listi albuma zauzeo 44. mesto. Prvi singl sa albuma je pesma „You’re Amazing“ koja provodi nekoliko nedelja na prvom mestu nekoliko domaćih top lista (Radio Studio B, Radio B92, RTV Novi Sad itd.). Na godišnjoj listi singlova radija B92 „You’re Amazing“ zauzima 25. mesto. Drugi singl sa albuma – „Dare You“ pojavljuje se na listama u poslednjoj nedelji 2010. godine kada se pojavljuje i spot za ovu pesmu.

Zvuk TMO karakteriše bogata orkestracija , kao i uticaj downtempa, britanskog folka, dark cabareta i baroque popa. Pored instrumenta uobičajenih za pop muziku – gitara, bubnjevi i bas gitara, TMO koristi i violinu, melodicu, mandolu, harmoniku, trubu, flautu, usnu harmoniku, klavir, fagot, violončelo, saksofon i kontrabas.

Muziku The Mothership Orchestra, često porede kako sa grupama poput The Tindersticks, Lambchop, The Waterboys, tako i sa uticajnim izvođačima britanske folk scene kao što su Nick Drake, Fairport Convention i Pentangle. Više o onome što su drugi rekli o muzici The Mothership Orchestra može se pročitati ovde.

Ostale informacije o nama, našoj muzici i dosadašnjim koncertnim aktivnostima mogu se naći na sajtu:

Album „Song For You“ je dostupan za besplatan download na adresi:

Spot za „Dare You“, drugi singl sa albuma „Song For You“:

{youtube}tQrAbpuIAAQ{/youtube}

(Visited 76 times, 1 visits today)