The Mothership Orchestra, Franky Silence & Ghost Orchestra i Jules Verne u Domu omladine Beograda


The Mothership Orchestra, Franky Silence & Ghost Orchestra @ Dom omladine, BeogradU subotu, 8. novembra u 21h, održaće se jednodnevni festival u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) na kome će nastupiti jedan od najkvalitetnijih domaćih bendova, The Mothership Orchestra (Požega, Beograd, Novi Sad, Srbija), uz gostovanje sjajnog sastava iz Švajcarske, Franky Silence & Ghost Orchestra (Lucern, Švajcarska), kao i podrška mladih snaga, bend Jules Verne iz Beograda. Osetite uzbuđenje vrhunskih pop pesama uživo.

The Mothership Orchestra

Malo je bendova čije pesme mogu da pogode perfektan ugođaj, emociju i uvuku nas u jedan unikatan pop ritam. Bend The Mothership Orchestra ima sve navedene osobine i sigurno spada u sam vrh domaće muzičke produkcije. Momci koji stvaraju na relaciji Požega-Beograd-Novi Sad prepuni su sjajnih pop singlova, a album prvenac Song For You nezaobilazan je muzički udžbenik za svakog istinskog ljubitelja kvalitetnog zvuka. Novi, ultra hitični singl „Two Friends“ na najbolji način najavljuje novi, drugi album grupe i dokaz da koncert na kojem svira The Mothership Orchestra predstavlja događaj koji se ne sme zaobići.

Franky Silence & Ghost Orchestra

Posljednja dela sastava Franky Silence & The Ghost Orchestra naslanjaju se na ostavštinu Dejvida Linča (David Lynch), Orsona Velsa (Orson Welles) ili Džima Tompsona (Jim Thompson). Franky Silence su centralne figure, pevačica Sabrina Troksler (Sabrina Troxler) i kontrabasista Adi Rohner, koji su oko sebe okupili svoj mračni orkestar pomoću kojeg vrhunski stvaraju tešku atmosferu, pomalo nostalgičnu, sa stihovima punih oplakivanja, buncanja, dovikivanja i proklinjanja. Zvuci harmonike, bendža i klarineta slušaoca dovode do saznanja koliki je uticaj na FS&TGO imao Mark Lanegan sa svojim desert rokom, ali folk noir najbolje opisuje njihov minimalistički, melanholičan i beskompromisan pristup muzici.

Vešto sastavljene kompozicije sa doslednim aranžmanima slušaoca dovode u zatamnjeni deo svemira gotovo hipnotišućim tamnim altovskim glasom Sabrine Troksler.

Jules Verne

Jules Verne je neobičan slučaj benda koji postoji tek nekoliko meseci i pravi svoje prve korake, a zvuči kao da je već obišao svet za osamdeset dana. Eva Zlatković, neobjašnjivo biće vilinskog porekla, svira gitaru, peva i stvara celi svet snenih i toplih harmonija koje se lako vezuju za srce slušaoca. Njen čisti, zvonki glas, ima moć da začara u trenutku. Dejan Grahovac na bas gitari i Mlađa Radovanović na bubnjevima ruše granice žanrova. Iako su Evin glas i estetika bez dileme amerikana, ova dvojica izuzetnih muzičara sa istančanim gruvom i maštovitošću, daju bendu Jules Verne crossover dimenziju kakva se retko sreće i u svetskim razmerama – možda je takav spoj jazza, salse, fusiona, soula i koječega drugog sa alt countryjem do sada bio moguć jedino u graničnim slučajevima kao što su Lambchop, San Ilya ili Souled American. Pred nama je bend koji ima sve što je neophodno za sjajnu budućnost.

U sklopu ove mini turneje po regiji, The Mothership Orchestra i Franky Silence & Ghost Orchestra će nastupiti 6. novembra u klubu Močvara u Zagrebu, 7. novembra u Pazinu (Buffet Bunker) i 9. novembra u Novom Sadu (Pub Lazino Tele).

Karte za koncert će biti puštene u prodaju od četvrtka, 30. oktobra putem servisa Eventim, kao i u prodavnici FELIX Shop (TC Sremska).

Cena karte: pretprodaja 400 dinara, prodaja na dan koncerta 600 dinara.

(Visited 87 times, 1 visits today)