The MotherFunkers u petak u Sremskoj Mitrovici


The MotherFunkersSticaj okolnosti i čudni životni putevi su pet muzičara iz različitih gradova Vojvodine, spontano spojili u mlad muzički sastav koji se danas zove The MotherFunkers, a nastavio je put benda Cheek to Cheek.

Cheek to Cheek je bio poznat klubski sastav, koji je svoju publiku i dotadašnji rad, usled novih ideja i konačnog muzičkog usmerenja, poklonio novoj, spontano okupljenoj ekipi The MotherFunkers.

Bend želi da prezentuje i autorske ideje, koje publika već može čuti kroz samu svirku, dok se u pozadini odvija ozbiljan autorski rad na pesmama koje će bend uskoro i objaviti.

The MotherFunkers je krajem 2010. godine osnovao Istvan Kiss Juhasz. Od tada, kroz sastav je prošlo nekoliko muzičara da bi se sredinom 2011. godine ustalio u sledećoj postavi:

  • Jovana Ristić – vokal
  • Istvan Kiss Juhasz – bubnjevi
  • Miroslav Vuić – bas gitara
  • Zvonko Stojkov – gitara
  • Goran Sadžakov – klavijature

Repertoar koji The MotherFunkers izvode prestavlja širok dijapazon najpopularnijih muzičkih pravaca – od hitova poput „Moves like Jagger“, pesama Duffy, Amy Winehouse, Lilly Allen, Moloco, Jamiroquai, preko disco standarda („I will survive“, „Upside down“), do klasika rock’n’roll-a („Rock n’roll Music“, „Crazy little thing“) i samba ritmova („Mas que nada“, „Oye como va“).

Zvonko Stojkov, gitarista ovog benda, koji je širem auditorijumu poznat i kao član bečejske Eva Braun, poziva sve ljubitelje žive svirke i dobrog provoda, da uz najveće hitove strane muzičke scene, provedu petak veče u Cherokee Baru u Sremskoj Mitrovici. Nastup The MotherFunkers-a zakazan je za 22 h.

(Visited 47 times, 1 visits today)