The Misfits – osvrt na koncertni album iz 1997


dead_aliveMunjevito brz i razarajuće glasan pank The Misfits-a, održao se tri decenije jakim tokom i uz bezbroj promena postave.

Horor pank veterani se 5. februara vraćaju sa „DEA.D.ALIVE“, njihovim prvim pravim lajv albumom od 1980.

Na ovom albumu, bend se osvrće na „Shining“, numeru sa njihovog albuma iz 1997. godine, „American Psycho“ – prvi album bez osnivača i lidera Glen Denziga (Glenn Danzig). Karakteriše ga strahovita brzina, bombardujući bubnjevi i nazubljeni moćni akordi.

Frontmen Džeri Onli (Jerry Only) je izjavio kako je „‘Shining’ jedna od onih pesama koja vas prosto ne pušta. Bubnjevi su veoma agresivni, a gitare vrlo naglašene. Kada smo je prvi put snimali  u studiju pre oko 17 godina, cepala je … ali sada kida!“

DEA.D.ALIVE“ sadrži numere sa nastupa The Misfits za noć veštica emisiji u Njujorku i Nju Džerziju. U ovu svrhu, bend je odlučio da se fokusira na materijal nakon 1983. godine. „Postoji nova publika Misfits-a, nove generacije nas otkrivaju svaki dan“, kaže Onli.

„Ipak, postoji ograničenje koliko toga možete pokriti sa jednim albumom. Hteli smo da se koncentrišemo na drugi i treći talas razvoja Misfitsa sa „DEA.D.ALIVE“, jer ni jedna od tih pesama nikada ranije nije uvrštena na pravi lajv album Misfits-a.“ Međutim, ima dosta starih snimaka benda koji bi mogli ugledati svetlo dana. “ Postoje neki sjajni lajv snimci materijala od ’77. do ’83. godine, na kojima smo nastupali zajedno, a da nikada nisu objavljeni, već čuče u riznici.“ kaže Onli.

„Nije isključena mogućnost da ćemo Glen i ja proceniti neke od tih stvari, u ne tako dalekoj budućnosti, i razmisliti o tome da ih podelimo sa fanovima.“

(Visited 30 times, 1 visits today)