The Lumineers se pridružuju programu odloženog INmusic festivala #15!


Platinasti američki folk rok sastav The Lumineers nastupaće premijerno u Hrvatskoj u sklopu INmusic festivala #15 u koji se od 21. do 23. juna 2021. godine održava u Zagrebu!

Članovi osnivači su Wesley Schultz (glavni vokal, gitara) i Jeremiah Fraites (bubnjevi, udaraljke). Schultz i Fraites započeli su zajedno pisati i nastupati u Nju Džersiju 2005. godine. Čelistkinja i vokalistkinja Neyla Pekarek pridružila se bendu 2010. godine, a bila je članica do 2018. Lumineers su se pojavili kao jedan od najpopularnijih folk-rok / americana sastava protekle decenije. Zvuk benda u velikoj meri crpi inspiraciju od izvođača koji su uticali na Schultza i Fraitesa, poput Brucea Springsteena, Boba Dylana i Toma Pettyja. Poznati su po svojim energičnim nastupima uživo i nekoliko hit singlova, uključujući “Ho Hey”, “Stubborn Love”, “Ophelia” i “Cleopatra”.

The Lumineers su objavili tri albuma za američku nezavisnu izdavačku kuću Dualtone Records (Dine Alone u Kanadi i Decca / Universal). Njihov istoimeni prvi album objavljen je 2012. godine i zaseo je na broju 2 na Billboard 200 listi. Potvrđen je trostruki platinsti tiraž u SAD-u i Kanadi, platinasta ploča u Velikoj Britaniji i Irskoj, a zlatna u Australiji. Njihov drugi album, “Cleopatra”, objavljen je 2016. godine i debitovao je na broju 1 na američkom Billboardu 200, kao i na kanadskoj i britanskoj listi albuma. Njihov treći album, naslovljen “III”, objavljen je 13. septembra 2019. godine i njega će ujedno i promovisati na INmusicu ovog leta.

The Lumineers su novo pojačanje impresivnog programa INmusic festivala #15 uz već objavljene izvođače kao što su The Killers, Beck, Nick Mason’s Saucerful of Secrets, Belle and Sebastian i Gogol Bordello. Festivalske ulaznice dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja festivala.

(Visited 1 times, 1 visits today)