The Lumineers novo ime ovogodišnjeg INmusic festivala


The Lumineers

Američki folk rok sastav The Lumineers novo je ime na predstojećem 15. izdanju INmusic festivala koje se održava od 22. do 24. juna u Zagrebu.

Članovi osnivači su Wesley Schultz (glavni vokal, gitara) i Jeremiah Fraites (bubnjevi, udaraljke). Schultz i Fraites započeli su zajedno pisati i nastupati u Nju Džersiju 2005. godine. Čelistkinja i vokalistkinja Neyla Pekarek pridružila se bendu 2010. godine, a bila je članica do 2018. Lumineers su se pojavili kao jedan od najpopularnijih folk-rok / americana sastava protekle decenije. Zvuk benda u velikoj meri crpi inspiraciju od izvođača koji su uticali na Schultza i Fraitesa, poput Brucea Springsteena, Boba Dylana i Toma Pettyja. Poznati su po svojim energičnim nastupima uživo i nekoliko hit singlova, uključujući “Ho Hey”, “Stubborn Love”, “Ophelia” i “Cleopatra”.

The Lumineers su objavili tri albuma za američku nezavisnu izdavačku kuću Dualtone Records (Dine Alone u Kanadi i Decca / Universal). Njihov istoimeni prvi album objavljen je 2012. godine i zaseo je na broju 2 na Billboard 200 listi. Potvrđen je trostruki platinsti tiraž u SAD-u i Kanadi, platinasta ploča u Velikoj Britaniji i Irskoj, a zlatna u Australiji. Njihov drugi album, “Cleopatra”, objavljen je 2016. godine i debitovao je na broju 1 na američkom Billboardu 200, kao i na kanadskoj i britanskoj listi albuma. Njihov treći album, naslovljen “III”, objavljen je 13. septembra 2019. godine i njega će ujedno i promovisati na INmusicu ovog leta.

The Lumineers su novo pojačanje impresivnog programa INmusic festivala #15 uz već objavljene The Killers, Beck i Deftones!

Ulaznice se mogu nabaviti na službenom festivalskom sajtu.

(Visited 12 times, 1 visits today)