The Libertines na evropskoj turneji na jesen


The LibertinesBend je najavio seriju živih nastupa u septembru i oktobru.

Bend The Libertines je najavio detalje evropske turneje koja će se održati krajem godine. Nastupi će se održati u septembru i oktobru i obuhvatiće Francusku, Holandiju, Belgiju i Nemačku. Karte su u prodaji od 20. juna.

Ova najava je usledila nakon ranije objave da će se Libertines ponovo ujediniti ovog leta kako bi 5. jula nastupom otvorili šou u Londonskom Hyde Park-u. Zagrevanje za koncert u Hyde Park-u se održalo sinoć, 29. juna u Glazgovskom Barrowland Ballroom-u.

Naknadno je najavljeno i da će takođe otvoriti španski Benicàssim Festival 19. jula, u subotu uveče, kao i Optimus Alive Festival u Lisabonu, 12. jula.

U nedavnoj izjavi za NME o nastupajućem koncertu u Londonu, Pit Doerti (Pete Doherty) je rekao da je razmišljao o završetku nekih starijih pesama ovog benda za tu priliku. „Razgovarali smo o tome da uradimo neke nove pesme“, objasnio je. „Ili još bolje, da završimo neke stare pesme za koje smo uvek znali da bi trebalo da su se našle na albumu ‘Up The Bracket’. Ja ih mogu odzviždati, a Karl (Carl) bi znao koje su.“

Do sada su poznati sledeći datumi evropske turneje:

  • Zenith, Pariz (30. septembar)
  • Heineken Music Hall, Amsterdam (2. oktobar)
  • FN Club, Brisel (3. oktobar)
  • Columbiahalle, Berlin (4. oktobar)
  • Mitsubishi Electric Halle, Dizeldorf (5. oktobar)

(Visited 67 times, 1 visits today)