The Ills i Run Sofa dolaze za INmusic


Slovački sastav The Ills i belgijska grupa Run Sofa nova su pojačanja muzičkog programa zagrebačkog INmusic festivala.

The Ills su nastali 2008. godine u Bratislavi, a uprkos činjenici što ih opisuju kao post rock instrumentalni bend, radi se o grupi muzičara koja koketira sa brojnim žanrovima u svojim pesmama. Najviše do izražaja dolaze na koncertima gde je u prvom planu njihova besprekorna muzika, koja u dodiru s publikom prelazi u sjajnu atmosferu. Nastupali su širom Evrope, a tokom karijere su objavili pet hvaljenih studijskih albuma, od kojih je poslednji Disco Volante / Mt. Average objavljen u februaru ove godine.

Osovinu belgijske četvorke iz industrijskog grada Šarlroe čine rođaci Antoine Romeo i Julien Tassin, u pratnji bubnjara i basiste. Run Sofa nije lako žanrovski kategorisati – utiecaj formalnog muzičkog obrazovanja i džeza pomešan sa elementima hip-hopa i industrial roka, rezultira u neobičnoj mešavini uticaja koju kritčari opisuju kao Zappa-style hip-hop.  Nakon uspešnog EP izdanja Shenanigans, u 2018. izdali su album prvenac Say. Talentovana četvorka iza sebe ima turneju po Velikoj Britaniji i nastupe na brojnim francuskim i belgijskim festivalima te titulu jedne od novih belgijskih muzičkih nada.

Ovi mladi bendove se na INmusic festivalu #14 pridružuju impresivnom line-upu koji uključuje SuedeThe HivesThe CureFoalsLPKurt Vile & The Violators , Johnny MarrSkindredPeter Bjorn and JohnGarbageSantigoldFontaines D.C., Black Honey, Siddharta,Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Zeal & Ardor, Gato Preto, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga muzička imena i iznenađenja.

INmusic festival #14 održaće se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. juna 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu.

U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po ceni od 549 kn (+ troškovi transakcije), dok trodnevne festivalske ulaznice još uvek možete nabaviti u ograničenom broju u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po ceni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po ceni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

(Visited 19 times, 1 visits today)