The Hives novo pojačanje zagrebačkog INmusic festivala


Organizatori INmusic festivala koji se ove godine održava od 24. do 26. juna na zagrebačkom jezeru Jarun najavili su novo veliko ime, a u pitanju je švedski sastav The Hives.

The Hives su se službeno okupili u malenom švedskom gradu Fagersta 1993. godine, a nakon što su objavili debitantski album Barely Legal 1997., energična petorka zajahala je talas post-punk renesanse s početka 2000-tih koji ih je globalno lansirao do milionskog auditorijuma. Nekoliko decenija kasnije ovi rock’n’roll heroji prodali su milione albuma širom sveta, njihove pesme našle su se na soundtrackovima najpopularnijih video igrica i filmova, a srca publike i kritike nepovratno su osvojili svojim odličnim live nastupima.

Bend je nakon prvog albuma otišao na turneju te ih je publika sve više počela pratiti, ali svetski uspeh postigli su tek 2000. godine nakon što su objavili drugi album Veni Vidi Vicious i singl “Hate to Say I Told You So”. Treći album Tyrannosaurus Hives objavili su 2004. godine, četvrti studijski album, ujedno i najprodavaniji album benda, The Black and White Album objavljen je 2007. godine, dok je peti studijski album Lex Hives izašao 2012. godine. Neodoljivo odlučni i glasni, The Hives uvijek nastupaju u crno-belim odelima koja su im kroz godine postala zaštitni znak, a svoj energični nastup donose i na jarunsku pozornicu ovoga leta. “Walk Idiot Walk”, “Hate To Say I Told You So”, “Main Offender”, “Try It Again” i “Antidote” samo su neke od njihovih popularnih pesama koje će se slušati na INmusic festivalu #14 u junu ove godine!

U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po ceni od 499 kn (+ troškovi transakcije), u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po ceni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po ceni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

(Visited 23 times, 1 visits today)