The Exploited u Novom Sadu!


Ako uzmemo u obzir dalju i bližu istoriju novosadske alternativne scene u kojoj glavnu ulogu igra i igrao je pank rok i hard kor, onda je upravo Novi Sad najbolji i najlogičniji grad da upriliči koncert legendarne grupe The Exploited.

Jedni od poslednjih čuvara iskrenog pank duha, istrajni borci za pravdu i istinu, kreatori bezkompromisnog buntovničkog stava. Svoj put su započeli 1979. godine da bi nakon nekoliko demo snimaka 1981. godine izbacili album prvenac Punks Not Dead koji je udario temelje novog talasa pank zvuka i na taj način pravcu pa i celom pokretu dao novi vetar u leđa.

The Exploited su kroz karijeru doživele brojne turbulentne uspone i padove i zbog svog tvrdog stava često bili na meti štampe, političara i establišmenta. Međutim, ništa nije moglo da ućutka buntovnike iz Edinburga i njihova priča traje već dugih 37 godina, a danas ih pored pank fanova širom sveta identično cene i poklonici metal, harkor kao i rok zvuka.
Koncert će biti odsviran 26. aprila u SKC Fabrici u Novom Sadu. Karte se u pretprodaji mogu kupiti po ceni od 2 500 dinara a na dan koncerta će stajati 3 000 dinara.

(Visited 169 times, 1 visits today)