The Dillinger Escape Plan u Zagrebu


The Dillinger Escape PlanThe Dillinger Escape Plan, mathcore prvaci iz Nju Džersija i jedan od najznačajnijih i najkultnijih bandova američke post hard core scene poslednjih 15-tak godina, premijerno dolazi u naše krajeve u subotu 5. oktobra u Tvornicu kulture!

Band čija diskografija broji 4 dugosvirajuća albuma, nekoliko EP izdanja i nebrojenu količinu odsviranih koncerata, objavili su novi album One Of Us Is The Killer, u sklopu čije promotivne turneje dolaze i u Zagreb početkom oktobra.

Tačno definisati stil muzike koji sviraju Dillingeri je nemoguće. U virtuozno odsvirane pesme često je ubačena cela paleta stilova od eksperimentalnog metala preko art roka do raznih fuzioniranih džez podstilova. Koncerti su im posebno intenzivni i nije redak slučaj da se ne zna gde je bend, a gde publika. Među fanove benda ubrajaju se gotovi svi velikani rok scene današnjice, od Toola do Majk Patona (Mike Patton) i Metallice.

The Dillinger Escape Plan u svojoj karijeri nikada nisu nastupali u našim krajevima, odnosno spuštali se bliže od Beče ili Budimpešte, a i ovaj koncert biće ekskluzivan za celu teritoriju ex-Yu.

Nedavno su izbacili i spot za pesmu „Hero of the Soviet Union“ sa aktuelnog albuma One Of Us Is The Killer.

Kako uživo izgledaju The Dillinger Escape Plan pogledajte na ovom legendarnom snimku.

Ulaznice u sastavu Eventima i na sajtu www.eventim.hr po ceni od 110 kuna, a na dan koncerta će biti 130 kuna.

(Visited 53 times, 1 visits today)