The Dead Weather – „I Feel Love (Every Million Miles)“ (singl)


The Dead WeatherSirovo, galopirajuće uz jak gruv, su stvari koje prve padnu na pamet prilikom preslušavanja pesme „I Feel Love (Every Million Miles)“, pesme sa trećeg albuma koji nosi naziv Dodge and Burn.

U pitanju je, uvek interesantan i pažnje vredan, projekat supergrupe, koja u ovom slučaju nosi naziv The Dead Weather, a sastoji se od članova popularnih grupa kao što su The White Stripes, Queens of the Stone Age, The Kills, The Raconteurs

Sledstveno tome, u samu pesmu je utkan deo, elemenat od svake pomenute grupe. Sirovost, nekomercijalnost, bas koji u pozadini odlično „vozi“ pesmu i parajući ženski vokal, koji je i ovoga puta provučen kroz efekte, pa tako zvuči kao da je pesma iz opusa grupe The White Stripes i mnogih grupa novoga doba, kojem i sam The Dead Weather pripada.

Spot za pesmu je visoke produkcije i u centralnoj figura je ženska osoba koja uspeva da se opire velikoj sili koja joj ide u susret. Album je objavljen od strane Džek Vajtove (Jack White) izdavačke kuće Third Man Records.

(Visited 99 times, 1 visits today)