The Cure prvi hedlajneri INmusic-a


The Cure

Nakon što je nedavno najavljeno da sviraju na EXIT festivalu, The Cure na leto stižu i u Zagreb kada će nastupati na 14. izdanju INmusic festivala.

The Cure važe za bend koji uživa u svakom izlasku na scenu. Bilo da sviraju na festivalu ili samostalno, set liste im se protežu kroz celu karijeru zbog čega im nastupi uvijek traju od dva do tri sata. U isto vreme zavodljivi, kontroverzni i emotivni, spajajući post-pank, indie i alternativni rok, tokom četiri decenije The Cure su prodali na desetine miliona albuma, izdali 40 singlova, održali 1.500 koncerata, najavljujući čak i novi album uskoro.

Uticali su na formiranje goth roka, iako oni sami to nisu. Uticali su na Adele, Rihannu, Manic Street Preachers, Massive Attack, Nine Inch Nails, Mogwai, Franka Oceana i druge žanrovski svetlosnim godinama udaljene izvođače, dok su oni sami ostali neponovljiva pojava na muzičkoj sceni. Upravo to je recept za besmrtnost ovog benda čiju trenutnu vrhunsku postavu čine Robert Smith, Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O’Donnell i Reeves Gabriels.

U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po ceni od 499 kn (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po ceni od 499 kn. Od 2. januara 2019. godine trodnevne ulaznice za INmusic festival #14 po ceni od 499 kn biće moguće uplatiti i u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po ceni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

(Visited 29 times, 1 visits today)