The Cure dolaze na Exit!


Jedan od najvećih bendova u istoriji popularne muzike The Cure konačno stiže u Srbiju! „Na lično insistiranje benda, EXIT, trenutni nosilac evropske šampionske titule, našao se među odabranim festivalima, pa će na zadovoljstvo domaće publike, kao i gostiju iz celog sveta, The Cure prvi put u Srbiji i regionu nastupiti 4. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi“, saopštili su organizatori.

Nakon što su ove godine rasprodali Hajd park za 65.000 posetilaca u Londonu, odjeknula je vest da će rok giganti The Cure iduće godine krenuti na jubilarnu i možda poslednju turneju povodom 40 godina postojanja benda. Čuveni Guardian povodom ovog velikog jubileja navodi da je u pitanju bend koji je „protutnjao kroz osamdesete onako kako su Bitlsi protutnjali kroz šezdesete ili Bouvi kroz sedamdesete, divlje kreativni, konstantno se menjajući“, dok NME njihov nedavni koncert opisuje kao „čistu perfekciju“ velikog rok benda koji je „na vrhuncu svog umeća“, nazivajući ih „Božanskim genijima“.
Osnivač Exita Dušan Kovačević je na konferenciji za novinare naveo da nije lako bilo doći do benda sa vrha liste želja svih velikih festivala.
„Svake godine od osnivanja Exita slali smo ponudu za The Cure, a paradoksalno, baš u trenutku kad su po svim svetskim medijima na vrhuncu karijere i kreću na najtraženiju turneju iduće godine, desilo se da se oni jave nama“, rekao je Kovačević.
Bilo da sviraju na festivalu ili samostalno, set liste im se protežu kroz celu karijeru zbog čega im nastupi uvek traju od dva do tri sata, pa će i nastup na Exitu biti istinski koncertni spektakl sa najvećim hitovima kao što su „Friday I’m in Love“, „Lovesong“, „Pictures of You“, „In Between Days“, „Boys Don’t Cry“, „Close to Me“, „Love Cats“, „Just Like Heaven“, „A Forest“
U isto vreme zavodljivi, kontroverzni i emotivni, spajajući post-pank, indie i alternativni rok, tokom četiri decenije The Cure prodali su na desetine miliona albuma, izdali 40 singlova, održali 1.500 koncerata, najavljujući čak i novi album uskoro. Postavu benda čine Robert Smit (Robert Smith), Sajmon Galup (Simon Gallup), Džejson Kuper (Jason Cooper), Rodžer O’Donel (Roger O’Donnell) i Revs Gabrijels (Reeves Gabriels).
Tokom svoje karijere The Cure su osvojili najprestižnije muzičke nagrade kao što su BRIT, Q, NME, MTV i brojne druge. Elegantna melanholija kultnog albuma Disintegration, izdatog 1989. godine, uticala je na milione ljudi širom sveta i zacementirala njihovu poziciju kao najboljeg britanskog indie benda, te je 2004. godine MTV svoju godišnju MTV Icon emisiju i dodelu posvetio upravo njima.
Već sledeće nedelje, u utorak 23. oktobra, tačno u podne, stižu i prve četvorodnevne EXIT ulaznice sa 60 odsto popusta, po ceni od 5.990 dinara.
Istog datuma u prodaju će biti pušten i vrlo ograničen kontigent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, četvrtak, 4. jul, kad će nastupati The Cure, po ceni sa 50 odsto popusta, od 2.490 dinara.
Isti dan stižu i ulaznice za FAN PIT, po ceni od 3.990 dinara, kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. jul po 12.000 dinara.
Ulaznice u Srbiji prodavaće se na sajtu Exita, kao na i blagajnama prodajne mreže Gigs Tix.

(Visited 73 times, 1 visits today)