The Cranberries 4. decembra u Areni


the_cranberries_beogradNakon najavljenog septembarskog koncerta čuvene operske-pop atrakcija Il Divo, Beogradska arena i Music Star dovode još jedno veliko ime svetske muzičke scene u Srbiju, vlasnike hitova „Linger“ i „Zombie“, grupu The Cranberries.

Posle šestogodišnje pauze, Irski pop rock bend The Cranberries vratio se na svetsku muzičku scenu velikom turnejom u okviru koje će prvi put nastupiti u Beogradskoj areni, 4. decembra. Kombinujući melodije gitarskog indie popa sa zvučnom teksturom kasnih 80-ih uz dodavanje keltskog preliva, Cranberries je postala jedna od najuspešnijih grupa 90-ih godina. U februaru ove godine objavili su svoj šesti album “Roses”. Album „Roses“ snimali su u Torontu u aprilu i maju prošle godine sa producentom Stephenom Streetom sa kojim su sarađivali na prvom, drugom i petom albumu.

Cranberries je do sada prodao preko 15 miliona primeraka samo u Americi. Četiri albuma našli su se među top 20 na Billbordovoj listi najboljih 200 albuma svih vremena („Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?“, „No Need to Argue“, „To the Faithful Departed“ i „Bury the Hatchet“) kao i osam pesama među top 20 („Linger“, „Dreams“, „Zombie“, „Ode to My Family“, „Ridiculous Thoughts“, „Salvation“, „Free to Decide“ I „Promises“).

Nastali su u Irskoj, gradu Limericku, 1989. godine. Braća Hogan, gitarista Noel Hogan i basista Mike Hogan i bubnjar Fergal Lawler, osnovali su bend a zatim objavljuju konkurs za kompozitora i tekstopisca na koji se prijavljuje pevačica Dolores O’Riordan. Predvođeni ovom pevačicom čiji je prodorno moćan glas glavno obeležje grupe, Cranberries izbija na vrh muzičke scene baladom „Linger“ 1993. godine. Debi album „Everybody Else is Doing It, So Why Can’t We?“ nastavlja međunarodni uspeh pesme „Linger“ a i naredni, „No need to Argue“ iz 1994. godine razbija rekorde prodaje u više miliona kopija i izbacuje više hitova. U septembru 2003. Cranberries objavljuje da će se na neko vreme posvetiti individualnim karijerama.

Koncert organizuju Arena Beograd i Music Star a ulaznice će biti uskoro u prodaji.

(Visited 56 times, 1 visits today)