The Civil Wars – novi album, stari problemi


The Civil WarsAmerički akustični duo iz Nešvila, The Civil Wars, prošlog su novembra otkazali turneju ali i najavili nove pesme što je donekle zbunilo ljubitelje njihove muzike.

Ispostavilo se da se tu zapravo radi o nedovoljno dobroj komunikaciji između dva kantautora, Džoj Vilijams (Joy Williams) i Džona Pola Vajta (John Paul White). Vilijamsova navodi kako ni njoj nije jasno na čemu su jer nisu razgovarali od kada se rad na albumu pod nazivom The Civil Wars ovog proleća konačno završio. Budući da Vajt odbija da dâ bilo kakvu izjavu o trenutnoj situaciji, Vilijamsova je ta koja pokušava da ublaži famu koja se digla oko pitanja da li se sastav raspada. Ona javlja kako to nije toliko neuobičajena stvar u radu mnogih bendova i da se tu zapravo radi samo o trenutnom jazu u njihovoj komunikaciji.

Prvi album Barton Hollow koji je poneo jedan romantični prizvuk doneo im je veliki uspeh. Album je bio pohvaljen i od strane Adel (Adele) i Tejlor Svift (Taylor Swift), što popularnosti ovog sastava svakako nije naškodilo. Nasuprot prvom albumu, njihov drugi album The Civil Wars više naginje ka mračnijoj strani ljudskog emocionalnog doživljaja, ka osećanjima poput izolovanosti i udaljenosti, što opet upućuje na odnos između Vilijamsove i Vajta. Međutim, i pored moguće emocionalne distance između dva muzičara, fizički su oboje bili prisutni dok se novi album pripremao u istm studiju u kojem je urađen i album Barton Hollow. Njihov producent Čarli Pikok (Charlie Peacock) naglasio je da su oboje bili vrlo profesionalni i da sve što je osetio u vazduhu jeste bio umor.

Pesma “The One That Got Away” sa njihovog najnovijeg albuma pravi je primer tog emocionalnog tereta sačinjenog od žaljenja, sećanja i praznine koja ostane nakon što ljubav nestane. Glas Vilijamsove most je koji spaja slušaoca sa istinom o patnji koju opevava. Njime vibrira svaki atom emocije koju nosi čime pesma dobija na legitimitetu.

(Visited 110 times, 1 visits today)