The Black Lips dolaze u Beograd


U četvrtak, 13. juna u beogradskom Domu omladine koncert će održati američki psihodelični garažni rok sastav The Black Lips.

Bend je osnovan 1999. godine kada se dogodio zloglasni masakr u školi u Koloradu, između ostalog, opisanog u dokumentarcu čuvenog reditelja Majkla Mura, Bowling for Columbine. Školstvo je nakon tog tragičnog događaja postrožilo sigurnosne mere gde su muzičari iz grupe Black Lips navedeni kao ‘supkulturna opasnost’ i zbog toga izbačeni iz škole.

No, to im je dalo samo još dodatne energije da sve što rade, rade još bolje. I dalje uporno čuvaju i neguju divlju energiju srednjoškolskih propaliteta koju su uspeli pretvoriti u estetiku, nadograđenu fantastičnim i izuzetno filmičnim spotovima.

Prvi, eponimni LP objavljuju 2003. godine za Bomp! Records, a nakon toga dodali su još sedam dugosvirajućih izdanja na svoj konto. Najrecentnija ploča Satan’s Graffiti or God’s Art? objavljena je 2017. godine za Vice Records.

Trenutnu postavu benda čine pevač i gitarista Cole Alexander, basista Jared Swilley, bubnjar Oakley Munson, ritam gitarista Jeff Clarke i saksofonista Zumi Rosow.

(Visited 203 times, 1 visits today)