The Black Crowes se ponovo ujedinjuju


Sastav Black Crowes, koga predvode braća Robinson, ponovo se ujedinjuje. Najavljena je turneja za 2020. povodom 30 godina od objave albuma Shake Your Money Maker, kojeg će na toj turneji izvoditi u celosti.

Kris (Chris) i Rič (Rich) Robinson su nakon šest godina ponovo pokrenuli najznačajniji southern rock bend iz devedesetih, koji iduće godine kreće na veliku slavljeničku Shake Your Money Maker turneju koja će uključivati 46 koncerata, zasad samo, na matičnom američkom terenu.

Svađa između dva brata postala je slavna kao i njihova muzika, zaključuju u Rolling Stone magazinu, a o pomirenju je Rik Robinson izjavio: “Niko nije ovde da bi ispao seronja. Mi volimo ovu muziku. Mi smo muzičari. Mi smo braća. Volimo se međusobno. Ovo sad je puno zdravije mesto za nas.”

Objavljen u februaru 1990. debitantski album Shake Your Money Maker izbio je na četvrto mesto Billboardove liste, dok su singlovi “Jealous Again,” “Hard to Handle,” “She Talks to Angels” i “Seeing Things” redovno završavali na Top 10 mejnstrim rok lista. Sve to je otvorilo prostora njihovom narednom albumu The Southern Harmony and Musical Companion koji je po izlasku 1992. takođe zaseo na vrh Billboardove Top 200 liste.

(Visited 23 times, 1 visits today)