The Bambi Molesters @ CK13, Novi Sad


The Bambi Molesters @ CK13Petak, 28. Januar 2011. | 22:00 – 23:00
Ulaz: 700 din u pretprodaji / 1000 dinara na dan koncerta

Najbolji surf bend današnjice nastupa u Novom Sadu!!!

„The Bambi Molesters su najbolji surf rock sastav na planeti!“ – ova izjava nije propaganda doskočica kojom bi se povećala prodaja novog albuma The Bambi Molestersa, već izjava Petera Bucka, gitariste i autora grupe R.E.M.!

Osnovani 1995, pažnju kritike i underground rock publike zaokupili su debi albumom “Dumb Loud Hallow Twang”, snimljenim za samo tri sata, i produciranim od strane kalifornijskog surf rock DJ-a Phila Dirta.“Dumb Loud Hallow Twang” objavio je i nemački indie-rock izdavač Kamikaze, nekoliko američkih radio stanica. Čak i BBC uvrštavaju The Bambi Molesters na svoje playliste, a priča se ubrzava potpisivanjem ugovora sa Dancing Bearom za kojeg 1999. objavljuju album “Intensity!” i koncertom sa grupom R.E.M. u Kopru.

Vidno oduševljeni nastupom The Bambi Molestersa članovi grupe R.E.M. prišli su im i zamolili ih za zajedničko fotografisanje, jer “u životu nisu nikada čuli tako dobar surf rock bend”.
The Bambi Molesters 2001. godine objavljuju antologijski treći album “Sonic Bullets – 13 From The Hip” na kojem su uz lidera The Walkabouts-a Chrisa Eckmana i kantautora Terryja Lee Halea ugostili i gitarista grupe R.E.M. Petera Bucka i njihovog pridruženog člana Scotta McCaugheyja.

Sviraju širom Europe, pa čak i na dalekom Novom Zelandu, a R.E.M. ih pozivaju kao predgrupu na koncerte u Beč, Locarno i Wiesbaden. Sa Eckmanom 2004. osnivaju sastav The Strange i objavljuju album “Night Of Forgotten Films” u produkciji Phila Browna, koji je kao tonski snimatelj radio na albumima Rolling Stonesa, Cohena, Small Facesa, Led Zeppelina, Roxy Musica, Boba Marleyja, Stevea Winwooda, Jeffa Becka, Faithlessa, Dido i drugih.

Nije mala stvar kad vas iz tog istog oduševljenja R.E.M. pozovu da nastupite s njima na tri open air koncerta u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, a tvoja muzika osvane u nizu filmova na potezu od Slovenije do Amerike i Brazila. Još krajem 90-ih numeru “Hawaii Joe” The Bambi Molestersa na letnju kompilaciju “Summer In The City” uvrstio je nemački Rolling Stone uz pesme Calexica, Dicka Dalea, Dub Syndicatea i Toastares, a o albumu “Sonic Bullets” pisali su najugledniji britanski rock magazini Mojo i Uncut.

Naravno, tu je i sjajni novi album pod nazivom ‘As the Dark Wave Swells’ , koji je ocenjen od strane muzičke kritike samo hvalospevima. Mogao bi komotno biti muzika za Pulp Fiction, a numere koje se nalaze na njemu bez razmišljanja bi potpisao i sam Ennio Morricone. Album za evropsko tržište je objavila nezavisna izdavačka kuća Glitterhouse Records.

To nije čudno, jer su The Bambi Molesters danas svakako najbolji svetski instrumentalni rock bend. Glavno oružje The Bambi Molestersa je njihova originalnost koja ih razlikuje od njima srodnih bendova. Uprkos tehničkim finesama, grupa nikada nije zaboravila da muzici treba duša kako bi našla svoj put do slušalaca.

‘Bezvremenski cool’ – Rolling Stone magazine

‘Najbolji Surf band današnjice!’ – Lux Interior (The Cramps)

Karte su mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 700 dinara u:

kafeu „Dublin“ (Štrosmajerova 5 / Podgrađe Petrovaradinske tvrđave),
kafeu „Graffiti“ (Kosovska 21/a),
kao i u prostorijama Omladinskog Centra CK13
(Vojvode Bojovića 13, radnim danima od 10h – 16h),

dok će na dan koncerta karte moći da se kupe na ulazu u Klub CK13, po ceni od 1000 dinara.

Broj karata je ograničen.

(Visited 75 times, 1 visits today)