The Aristocrats potvrdili nastup na završnoj večeri Zagreb Guitar Show-a


The Aristocrats @ VIP, ZagrebPoznati bend The Aristocrats nastupiće na završnoj večeri Zagreb Guitar Show-a 27. oktobra u zagrebačkom klubu VIP.

The Aristocrats, koje neki nazivaju „heavy progressive rockom“, a drugi „vrhunskim fusionom“, nastali su 2010. godine kada je u Namm show-u Guthrie Govan u poslednji trenutak na gitari zamenio fusion kolegu Grega Howea. Minnemann i Beller bili su oduševljeni svirkom, pa su ga pitali da li bi im se pridružio u bendu koji nudi različit spoj stilova, od jazza do death metala. Kombinacija underground gitarskog heroja, poznatog i cenjenog bubnjara i popularnog session i live basiste, koji funkcionišu na relaciji London – Nashville – San Diego, uspela je za Namm pripremiti nekoliko kompozicija, nakon čega su usledili brojni komentari svakog ponaosob o hemiji koju su osetili i podelili na pozornici.

Nakon prvog koncerta trio je počeo sa planom o svirkama i albumu. Vrlo brzo postalo je jasno da će zanimljiv spoj stilova u rasponu od jazza do death metala, na kraju proizvesti jazz-fusion orijentirani hard rock.

Njihov album prvenac izašao je sredinom prošle godine i pokupio je odlične ocene publike. The Aristocrats čine: Guthrie Govan (gitara), Bryan Beller (bas gitara), Marco Minnemann (bubnjevi).

Informacije o ceni ulaznica i drugim programima u okviru Zagreb Guitar Show-a slede uskoro.

(Visited 67 times, 1 visits today)