Thank You Baudelaire – spot za pesmu „Brief Moments“


Thank You BaudelariePosle višemesečne realizacije prvi spot za pesmu beogradskog indi/rok/dens benda Thank You Baudelaire„Brief Moments“ sa EP-a “Racing Raindrops”, premijerno je bio prikazan u četvrtak, 25. oktobra 2012. godine.

Ono što je karakteristično u njihovim kompozicijama je snažan bas praćen suptilnim ženskim vokalom koji energično putem plesnih refrena nosi u samu suštnu teksta.

Svoj debi nastup Thank You Baudelaire imali su u decembru 2011. godine. Do sada se već mogu pohvaliti nastupima na festivalu Mikser (Parobrodova bina), Jelen Demofestu u Banja Luci, Šabačkom letnjem festivalu, kao i koncertom sa Nežnim Daliborom u bašti KST-a krajem jula.

Spot je režirao i montirao Nikola Pavlović, iza kamere su se našli Bruno Ranković i Uroš Milutinović, a postprodukciju je radio Goran Balaban.

“Video direktno oslikava tekst pesme koji govori o borbi sa nama samima u momentima kada nam nešto čemu stremimo stalno izmiče”, kažu iz organizacije Kišobran pod čijom etiketom je objavljeno EP izdanje benda Thank You Baudelaire.

Presrećan sam što najzad možemo da vam šerujemo spot! Snimanje je bilo super zabavno, ali ceo proces pripreme nam je uzeo više vremena nego što smo prvobitno planirali. Zbog toga je spot i izašao nekoliko meseci nakon EP-a, ali osećam da prava promocija tek sada kreće. Hvala puno svima koji su učestvovali u snimanju, a naročito senkama čiji se broj popeo na preko dvadeset! To su sve naši bliski prijatelji koji su poverovali u ovo što radimo i odlučili da nam pomognu. Za uzvrat, vodićemo ih sa nama na Kišobran ekskurziju!“, rekao je Pavle Petrović, gitarista benda.

Moto benda: „If it weren’t for him, no one would dare call this a piece of art kritika je moderne kulture, a mi za ovaj bend imamo samo pohvale za promene koje donose kroz svoj rad.

(Visited 80 times, 1 visits today)