Tarner želi veliki povratak Blekmora


Rainbow: Ritchie BlackmoreBivši pevač grupe Rainbow Džo Lin Tarner (Joe Lynn Turner) je izjavio da ikona Riči Blekmor (Ritchie Blackmore) „zaslužuje da se vrati u velikom plamenu slave“, i nada se dobrim ishodom nakon sastanka sa njim.

Džo Lin Tarner tvrdi da njegov bivši kolega iz benda Riči Blekmor želi da se vrati u svet rok muzike i dodaje da gitarista zaslužuje priznanje koje mu sledi ukoliko zaista usledi povratak, prenosi magazin Classic Rock.

Blekmor je uronjen u folk/rok od trenutka napuštanja benda Deep Purple u sred turneje 1993. godine, zatim od odvajanja od benda Rainbow četiri godine kasnije. Njegov bend Blackmore’s Night izdao je deveti album 2013. godine.

Tarner je bio na čelu benda Rainbow od 1980. do 1984. godine i bio je član benda Deep Purple od 1989. do 1992. godine. U avgustu je predložio plan za ujedinjenje benda Rainbow, dodavši da nije trebalo da priča o tome.

Tarner je izjavio za Rockin’ Metal Revival: „U kontaktu sam sa Ričijem. Nadam se da ćemo detaljnije razgovarati u decembru. Sada je pravo vreme – 2015. godina. Svi čekaju da vide šta će se dogoditi.“

Tarner je rekao da je imao dobre reakcije od muzičkih kuća, uključujući Live Nation i Universal Music Group i dodao da sve što je potrebno je da Riči klimne glavom i kaže da je spreman.

Takođe je dodao da je drugačiji tip nego što je bio, ali u isto vreme on je i dalje Riči Blekmor i potrebno je da uradi ovo.

Pevač je rekao da Riči ovo zaslužuje i da ima najbolje namere za njega. Kako kaže, zaslužuje povratak u velikom stilu koji priliči velikoj ikoni, kao što je on.

„On zaslužuje takvo poštovanje, on je jedan od najboljih. Mislim da i fanovi to zaslužuju. Gde god da odem, svi žele ujedinjenje benda Rainbow.“

Tarner trenutno radi sa Rated X, zajedno sa bubnjarom Karmajn Apis (Carmine Appice), basistom Tonijem Frenklinom (Tony Franklin) i gitaristom Karlom Kohranom (Karl Cochran). Izdali su istoimeni debi album prošlog meseca preko izdavačke kuće Frontiers Records.

(Visited 271 times, 1 visits today)