Tanja Jovićević & Rich Bitch @ Caffe bar Foxtrot, Novi Sad


Tanja Jovićević & Rich BitchCaffe bar Foxtrot
Futoška 23
Novi Sad
21. 01. 2011. 22h

Tanja Jovićević & Rich Bitch
Početak u 22h
Ulaz: 300 dinara

Tanja Jovićević & Rich Bitch u petak, 21. januara, održaće svirku u kultnom novosadskom kafe-u „Foxtrot“.


Bend „Rich Bitch“ je osnovan 1998. godine i čini ga šest muzičara. Muzika koju Rich Bitch izvodi predstavlja fuziju soul-a i funk-a i autorsko je delo članova grupe. Dve godine članovi benda su živeli i radili u Mađarskoj. Sarađivali su sa najpoznatijim mađarskim muzičarima iz oblasti funk-a i jazz-a.

Održali su preko 600 javnih nastupa u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i na Kosovu, a poslednjih godina izvode u proseku 130 koncerata godišnje. Cornfat Records Philadelphia je izdao singl Souls & Happiness koji su snimili sa poznatim afroameričkim reperom, Jered Taylor – Grand Agent-om.

Bend redovno nastupa na humanitarnim koncertima. Održali su više nastupa povodom Dana borbe protiv SIDE, učestvovali na koncertu za izgradnju blokova u Novom Sadu, koncertu za izgradnju Hilandara, koncertu za pomoć Somborskom pozorištu. Takođe su održali više koncerata za pomoć nezbrinutoj deci i mirotvorne koncerte u Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici i Gornjem Kusiju. Zahvaljujući njihovom trudu da učine život stanovnika Kosova normalnijim, dobili su 2002. od UN diplomu Ambasadori mira.

2004. godine su u saradnji sa PGP RTS izdali album Funkreas koji je sadržao 15 autorskih pesama. Promocija albuma i TV spota za singl „Ganjo Klima“ održana je u Elington Baru hotela Hayatt u Beogradu. Album je bio dobro prihvaćen i kod publike i kod kritike.

2005. godine su dobili pravo za izdavanje posebnog singla koji je pratio održavanje Evropsko prvenstvo u košarci. Pesma je bila duet sa Igorom Lazićem (Niggor – Monteniggers), namenjena najširoj publici i predstavljena kao zvanična himna poslednje košarkaške reprezentacije SCG. U junu 2008. godine su snimili duet pesmu „Pruži meni ruke“ sa Tanjom Jovičević.

{youtube}nOMh_OdvBys{/youtube}

(Visited 363 times, 1 visits today)