Talco svira u ex Yu republikama


Milan B. Popović - Vreme Brutalnih DobronamernikaTalco je bend iz Margere, predgrađa Venecije. U početku su bili klasičan ska bend, ali kasnije prelaze na ska-punk sa folk elementima. Stav im je vrlo jasan – protiv fašizma, socijalne nepravde i svih oblika diskriminacije. Iza sebe imaju četiri studijska albuma, a njihove pesme nalaze se i na nekoliko kompilacija. Poslednji album posvetili su brutalno ubijenom aktivisti leve orijentacije Peppinu Impastatu.

Od sutra su na proputovanju po republikama bivše nam SFRJ. Prvo odredište Gala Hala (Ljubljana ,Slovenija) od 21h. U petak se sele u Zagreb, gde će kao predgrupa nastupiti i šibenačko-zagrebački ska bend BeetanTone. Nastup u Kset-u počinje u 20h.

Poslednje odredište je Srbija, tačnije Novi Sad, u nedelju 11. decembra sviraće u Fabrici. (Važna napomena: Iz tehničkih razloga Mamurlook, Sukob interesa & Talco se sele u CK13)

Pojačanje večeri su Sukob interesa (Zrenjanin) i Mamurlook (Novi Sad). Program počinje u 20h. Ovo nije njihov prvi nastup pred novosadskom publikom. Talco je svirao u okviru manifestacije Ritam Evrope prošle godine.
Cena karte je 300 dinara i kupuje se na ulazu.

(Visited 94 times, 1 visits today)