Tajanstveni voz – Koncert super grupe u okviru 4. Paralel festivala


Koncert: Tajanstveni vozČetvrti Paralel – Beogradski Festival Subkulture, održaće se u drugoj nedelji oktobra / 6-11.10. / i obeležiće, za domaću pop kulturu, dva veoma važna jubileja.

Kultna radio emisija Tajanstveni voz, autora i voditelja Žikice Simića, slavi 30 godina emitovanja (Studio B), tim povodom istoimeni super-bend, predvođen Vladimirom Kolarićem (Veliki prezir) predstaviće nam 30-tak standarda američkog roka, od Boba Dilana (Bob Dylan) do Husker Du i Violent Femmes…, dok će se za mikrofonom smenjivati više od 20 najinteresantnijih ličnosti srpske muzike i kulture (Srđan Gojković Gile, Milan Glavaški, Goran Vasović, Ana Ćurčin, Stray Dogg, Kralj Čačka, Milutin Petrović…).

Koncert će se održati u Mikseru, u petak, 9. oktobra, od 20.30 časova, a karte se mogu kupiti na svim Gigs Tix mestima.

Intervju sa Žikicom Simićem, u kom govori o domaćoj muzičkoj sceni, magiji radija…, kao i o sadržaju predstojećeg koncerta, u celini ili u segmentima, možete preuzeti sa sajta festivala.

Drugi značajan jubilej domaće pop kulturne tradicije, kom ćemo se posvetiti u okviru 4. Paralela, predstavlja 70 godina od osnivanja Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova. Izložbom raznovrsnih predmeta, a u vezi sa „najvažnijom sporednom stvari na svetu“, u Mikseru / 6.10. / pokazaćemo zbog čega su ova dva kluba istinski fenomeni naše popularne kulture, dok će mladi kroz radionicu „I ja sam navijač“, kroz foto i video radove, pokazati kako oni doživljavaju svoj omiljeni klub. A ovom izložbom ćemo se podstetiti da su navijači bili i Andrić, Crnjanski, Duško Radović… i kako su oni navijali za svoj klub.

Pored navedenog, kao i prethodnih godina, očekuju nas muzički filmovi, strip, besplatne radionice, otvorene tribine, kao i neka iznenađenja.

(Visited 72 times, 1 visits today)