System of a Down: novi album?


System of a DownNakon njihovog nastupa u Los Anđelesu 29. jula, bubnjar benda System of a Down, Džon Dolmajan (John Dolmayan), uzbuđeno je uzviknuo kako će sledeći put kada budu nastupali u amfiteatru Holivud Boul (Hollywood Bowl) publici predstaviti svoj novi album. Ovim je potvrđeno da bend ili radi ili namerava da počne sa radom na njihovom šestom studijskom albumu.

Sudeći po komentarima basiste benda, Šava Odadijana (Shavo Odadijan), jedina osoba koja stoji na putu ka radu na novom albumu jeste frontmen Serj Tankian (Serj Tankian). Odadijan je na svojoj fejsbuk stranici objavio da je upravo Serj krivac za to što se novi album ne pojavljuje već sedam godina i moli fanove da prestanu uznemiravati bend pitanjima o izlasku novog albuma. Odadijan dodaje i to da bi rado snimio album sa nekim ko za razliku od Serja želi biti pevač benda System of a Down i traži mišljenje fanova o datom pitanju. Bilo kako bilo, ovaj konflikt unutar benda privukao je dosta pažnje i naveo fanove da još željnije iščekuju dalji korak benda. Ukoliko se radi o marketinškom triku, mogao bi se pokazati vrlo uspešnim.

U međuvremenu bend u najboljem rasposloženju nastavlja da prži po festivalima. U avgustu ih možete uhvatiti na festivalu Reading and Leeds u Velikoj Britaniji. Ko zna, možda Dolmajan saopšti razrešenje ovih nesuglasica.

(Visited 114 times, 1 visits today)