Svirka i promocija videa za prvi singl benda “Ničim izazvan“


nicim_izazvan_vrbasNešto sasvim novo, nešto vrlo zanimljivo i uhu prijatno. To bi bio kratak opis singla “O tebi” novog benda na našoj sceni “Ničim izazvan” iz Vrbasa.

Bend je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. Tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka, čak i do flertovanja sa pankom. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka.

Nastali su u proleće 2011. godine a glavni “krivci” za to su Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Bakalov Boris (vokal).Ubrzo su im se priključili Barović Boris (bubanj), Gluvajić Mane (bas gitara) i Kuga Boriša (klavijatura). Kasnije su u bend došli i Nemanja Vujović (gitara) ,Ilić Dragana (prateći vokal) i Igor Martinko (violina,truba,harmonika,gitara),i oni danas čine prvu postavu benda. Veliku ulogu u razvoju benda, svojom podrškom i pomoći, ima Robert Telčer (Veliki Prezir, Partibrejkersi). U proleće 2012. bend uspostavlja saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog benda Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra, i iz te saradnje nastaje prvi singl “O tebi“

Upravo taj singl će i promovisati 18. maja u bašti Caffe-a Mansarda u Vrbasu. Pored promocije singla biće prikazan i spot koji je urađen za pesmu “O tebi”. Kako se čini, biće ovo veče puno novih ostvarenja, ideja i novih početaka, s obzirom da će ovo biti prva svirka na kojoj će osmorka javno nastupati u ovom sastavu. Kao gosti večeri, nastupiće bend “MKP” takođe iz Vrbasa. Početak svirke je u 21h a ulaz je slobodan.

Do naših ušiju stigla je pesma “O tebi” i toplo vam preporučujemo da 18. maja posetite Caffe Mansarda, sigurno ćete uživati. 

(Visited 80 times, 1 visits today)