Sviraj MALO Akustično! # 3 – Festival klupske akustične muzike u Novom Sadu


UvertiraTreći po redu festival klupske akustične muzike “Sviraj MALO Akustično!” održaće se u periodu od 16-18. januara u novosadskom klubu “Boomerang” gde će nastupiti bendovi novosadske autorske scene Uvertira, Fusion, Gernika, Haos, Branislav Baturan (iz grupe Kler) i Azil 5 kao domaćin ovog događaja.

“Sviraj MALO svoje!” predstavlja koncertnu afirmaciju nove srpske muzičke scene i bendova koji su nastali nakon 2000. godine i koji neguju pop-rok i alternativni zvuk u svom širem kontekstu. Od 2012. ovaj koncept se proširio i na akustično izvođenje muzike bendova koji su već nastupali na SMS festivalu,a obuhvata konstantnu koncertnu promociju i podršku mlađih snaga kao i već afirmisanih bendova.

“Sviraj MALO Svoje! je koncept koji je okupio bendove nastale nakon 2000. godine koji generalno nisu imali logističku podršku na nivou grada i države kao što se to dešavalo u neka ranija vremena. Ovo je glas naših generacija rođenih nakon ’80te godine koja na svoj način pokušava se izrazi i deluje na kolektivnu svest i ukus” – kaže organizator događaja Borko Basarić.

Ulaz na sva tri dana Sviraj MALO Akustično! # 3 festivala biće besplatan.

Program i satnica:

  • četvrtak 16.01. – Fusion + Uvertira / 21h
  • petak 17.01 – Haos + Gernika / 22h
  • subota 18.01. – Branislav Baturan (Kler) + Azil 5 / 22h

(Visited 76 times, 1 visits today)