Svi aduti Summertime festivala


Šinejd O’Konor će se ovdašnjoj publici po prvi put predstaviti svojim ranijim radovima…

Nekadašnji frontmen grupe Talking Heads vraća se pred beogradsku publiku u sklopu ekskluzivne turneje „Pesme Davida Byrnea i Briana Enoa”.

LETO – Najambiciozniji Summertime festival do sada „začiniće” jul nizom džez i „world music” koncerata u dvorani i bašti Sava centra, među kojima je glavni specijalitet nastup slavnog gitariste Džordža Bensona.

Šinejd O’Konor (3. jul)
Cena: 2.300, 2.600, 2.900 dinara
DAMA Šinejd O’Konor će se ovdašnjoj publici po prvi put predstaviti svojim ranijim radovima, ali i najnovijim stvarima u kojima se oseća uticaj regea, ali i mnogih drugih žanrova. Pratiće je manji bend, tako da će njen prepoznatljiv vokal biti u prvom planu.

Frelek Trio (4. jul)
Cena: 800 dinara
NOMADI Frelek trio je osnovan sa idejom da izvodi „klecmer”, muziku nomadskih istočnoevropskih Jevreja obogaćenu improvizacijom i mešavinom različitih muzičkih žanrova, a nastupiće u bašti Sava centra.

Dejvid Birn (8. jul)
Cena: 2.300, 2.600, 2.900 dinara
SAJKO Nekadašnji frontmen grupe Talking Heads vraća se pred beogradsku publiku u sklopu ekskluzivne turneje „Pesme Davida Byrnea i Briana Enoa”. Pored velikog sastava, Birn dovodi i šestočlanu baletsku grupu, a na repertoaru će se pored novijeg materijala naći i hitovi sa prva tri albuma Talking Headsa.

SMV – Stenli Klark, Markus Miler i Viktor
Vutan (9.jul)
Cena: 1.200, 1.600, 2.000 dinara
TRIO Mnogi bas gitaristi zvali su nas da provere da li je istina da Klark, Miler i Vutan dolaze zajedno. Ovaj „dream team” prava je ekskluziva festivala – navodi Vuk Žugić, direktor kulturnog programa Sava centra. Trio će biti na čelu osmočlanog benda i možemo računati na pravi džez-fank ugođaj koji prati promociju njihovog zajedničkog albuma „Thunder”.

Džordž Benson (23. jul)
Cena: 2.500, 2.900 dinara
GLAS Slavni gitarista i pevač Džordž Benson prvi put nastupa ne samo u Beogradu već na Balkanu, a pratiće ga više od deset muzičara. Sa više od 40 godina „staža”, nekoliko Gremija i žanrovskim rasponom od džeza i fanka, ne čudi što je najavljen kao glavni adut festivala.

Izvor: 24sata

(Visited 43 times, 1 visits today)