Svetski priznati gitarista Gvin Ešton večeras u klubu Dorćol Platz (nagradna igra)


Svetski priznati bluz/rok gitarista, Gvin Ešton (Gwyn Ashton – artist page) vraća se u Beograd gde će održati koncert 24. oktobra u klubu Dorćol Platz (Dobračina 59b, Beograd) na kome promovišu aktuelni studijski album Solo Elektro u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas. Pored nastupa u Beogradu, Gvin će nastupiti 27. oktobra u Gimnaziji u Jagodini, 29. oktobra u Gradskom kulturnom centru u Užicu i 30. oktobra u klubu Fest u Zemunu.

Ulaznice:
600 RSD – na dan koncerta (24. oktobra)

Prodajna mesta: Eventim, Gigstix, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska, Alternative Bar Low (Tadeuša Košćuška 28) i Dorćol Platz

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Poštuj muziku i muzičare, kupi ulaznicu!

“The king of tone and feel”Robert Plant
“A true blues player”Johnny Winter
“One of the best blues guitarists since Stevie Ray Vaughan” Krusher Joule – Kerrang, BBC
“Ashton plays like Keith Richards on a good night and that’s really saying something”Vintage Guitar Magazine

Velško-australijski muzičar Gvin Ešton završio je novi, vreli album koga promoviše na novoj evropskoj turneji ponovo se predstavljajući kao jednočlani progresivni alt bluz bend.

U dva sata Ešton nas vodi na eklektično muzičko putovanje, prepuno vlastitih originalnih pesama i drugih proizvoljnih obrada; od akustičnih korena, bluza i world musica do palete električnog hard-rok bluza, garažnog roka iz šezdesetih i britanske psihodelije koristeći mnoštvo instrumenata, uključujući model Liutart italijanske gitare, specijalno izrađene za njega.

Bez setliste, Ešton spontano slika svoj svet uglavnom iz osam studijskih albuma koje je do sada objavio. Njegovo pisanje pesama i muzička spretnost na različitim gitarama, od rezonator do lap-stil gitare, pomešanih sa frenetičnim slajdom, masnim basovima, ubitačnim bubnjarskim ritmom i lo-fi vokalima, čine ga jednim od najoriginalnijih savremenih umetnika na današnjoj sceni.

„Solo Elektro“ je novi album nagrađivanog multi-instrumentaliste Gvina Eštona koji kombinuje lo-fi garažni rok sa stonerom i distorziranim bluz-rok zvukom. Redefinišući pojam solo umetnika, Ešton je napravio hrabar iskorak u karijeri budući da je sve instrumentale snimao istovremeno, a ne slaganjem i prekrajanjem miksovanjem. Pesme u kojima dominiraju gitarski rifovi sa prljava tri akorda rok muzike stoje rame uz rame se melodičnim radio-friendly numerama sa zaraznim temama koje je napisao zajedno sa svojim saradnikom Gerijem Alenom (Garry Allen).

U sred centralnoevropske turneje, Ešton je postavio svoju opremu i mobilni studio u jednoj sobi u Češkoj Republici i razbacao mikrofone oko „bojnog polja“ kako bi snimio ono što će za rezultat imati novo izdanje. Sa ciljem da uhvati live zvuk na albumu, bez dodatnog sređivanja, Ešton je strpljivo provodio dane eksperimentišući i snimajući svaku pesmu dok se performans, tajming i inspiracija nisu konačno spojili kako bi stvorio magiju.

Website: http://www.gwynashton.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gwynashtonmusic
YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=Fabtonerecordsuk
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Gwyn_Ashton
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/957047
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7jbMoazVfYbamtTKjolOzl

Koncertna agencija Rock Svirke vas nagrađuju. Pet čitalaca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po dve ulaznice za večerašnji koncert. Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do 19 časova (Napomena: direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).

Nagradno pitanje: „Kako se zove aktuelni Gvinov studijski album?“

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com. S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

(Visited 69 times, 1 visits today)