Svemirko u Novom Sadu: Saga se nastavlja


Veče nakon fantastičnog koncerta održanog u Kino klubu železničke stanice, samoproklamovani emo -macho pop sastav Svemirko još jednom je oduševio novosadsku publiku. Ovoga puta, svemirska plesna stanica postavljena je u Gerili, jednom od trenutno najznačajnijih lokacija kada je reč o svirkama u srpskoj Atini.

Neke stvari se nikad ne menjaju u vezi sa nastupima ove regionalne muzičke senzacije. Ponovo je rasprodat celokupan kontigent ulaznica, opet su mladići i devojke zbijeni kao sardine okupirali prostor ispred bine đuskajući uz omiljene pesme, dok su članovi benda kao na fabričkoj traci isporučivali hit za hitom.

Frontmen Marko Vuković vri od harizme, uživa u svakom momentu koji provodi na sceni, omamljuje publiku nudeći im iskrene emocije, skromno im se zahvaljuje što i drugi koncert za redom rezultira potpunim trijumfom. Ostatak benda ga prati u stopu, pa poslovično najveseliji klavijaturista ima svoj mini show, pala je i rokerska solaža drugog gitariste, dok su bubnjar i večito staloženi brat Mario Mandžukić na basu ponovo činili glavnu pokretačku snagu.

Ne treba posebno da napominjem pandemonijum u Gerili tokom izvođenja najpopularnijih numera, gde su horski ispraćen svaki stih i svaka strofa, ali bih izdvojio pesmu „Zadnji dan na obali“ kao jedan od vrhunaca koncerta, koja je sudeći po reakcijama okupljenih, postala pravi favorit publike.

Ukoliko se ne varam, pre ovih najrecentnijih nastupa, njihov protekli koncert u Novom Sadu bio je na Exitu. Tada su ih mučili tehnički problemi, pa su svirali samo nepunih pola sata. Što se mene tiče, potpuno su izbrisali sećanje na tu zlosrećnu neugodu cementirajući poziciju jednog od najatraktivnijih bendova na ovim prostorima.

(Visited 37 times, 1 visits today)