SUUNS premijerno u Srbiji (nagradna igra)


U subotu 6. aprila u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu koncert će održati kanadski rok sastav Suuns, a koncertna agencija Rock Svirke i ovoga ima nagradnu igru za vas.

Bend SUUNS je formiran 2007. godine, a osnovali su ga osnovali pevač i gitarista Ben Šemi (Shemie) i gitarista/basista Džo Jarmuš (Joe Yarmush) kojima su se ubrzo priključili bubnjar Lijam O’Nil (Liam O’Neill) i basista/klavijaturista Maks Henri (Max Henry).

Debi album Zeroes QC ugledao je svetlost dana 2010. godine, a producent je bio Džejs Lejsek iz benda the Besnard Lakes. Prvenac je objavljen za Secretly Canadian, izdavača kome kritičari daju važnost legendarnog Sub Popa, a ova uspešna saradnja održala se do današnjih dana.

Drugo studijsko izdanje Images Du Futur objavljeno je 2013. godine koje im je obezbedilo i nominaciju za Polaris Music Prize. Godinu pre treće diskografske avanture Hold/Still (2016) koju je producirao Džon Konglton (John Congleton), SUUNS snimaju split album zajedno sa umetničkim duom Jerusalem in My Heart.

Početkom prošle godine ovaj kvartet objavljuje svoj četvrti studijski uradak pod imenom Felt. Ovo izdanje pokupilo je brojne pozitivne kritike, a Variety, između ostalog navodi: „Od velikog broja zvučnih čudesa koje je izveo kvartet iz Montreala, najveće je njihova sposobnost da prave nezaboravni hook i melodije iz čudnih, neočekivanih i neugodnih zvukova.“

Kao predgrupa, nastupiće sastav Scattered Clouds. Scattered Clouds neguju zvuk postapokaliptičnog romantizma. Eksperimentalni sastav iz Kvebeka uspeva da hoda tankom linijom između kakofonije i užitka, naglađavajući auto-fiktivne naracije živopisnim ritmom, pećinskim vokalima i preciznom bukom. Jezgroviti retro-sintetički zvučni pejzaži podsećaju na dela Vangelisa i grupe Tangerine Dream, upareni sa nelagodnom ekstazom benda Suicide ili napetom, gromoglasnom podlogom poput sastava Liars. Magla i lo-fi statika njihovog zvuka stvaraju ambijent koji je misteriozan i zadivljujući, poput neonskih svetala ili vožnje neosvetljenih putevima noću.

Ulaznice za ovo veče mogu se nabaviti po ceni od 2000 dinara.

Koncertna agencija Rock Svirke vas nagrađuje. Pet čitalaca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po dve ulaznice za večerašnji koncert. Odgovor je potrebno poslati na mejl adresu office@rocksvirke.com. Sa dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Nagradno pitanje: „Iz kog grada dolazi sastav SUUNS?“

(Napomena: odgovore slati isključivo putem mejla, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).

(Visited 43 times, 1 visits today)