„Supernova” snima album i grabi ka vrhovima top-lista


SupernovaU poplavi mladih rokenrol bendova koji fanovima daju nadu da će se taj muzički pravac ipak održati isplivala je grupa „Supernova” iz Novog Sada, koja nezadrživo grabi napred i obećava sjajnu karijeru…

Bend je za svega šest meseci rada uspeo da osvoji veliko regionalno takmičenje „Rat bendova”, a pevač Miloš Bajat najavljuje za „24 sata” nove svirke, izdavanje singla, spot, kao i debi album, na kojem intenzivno rade.

SCENA – Novi Sad, nažalost, ima narodnjačku i andergraund scenu, dok mejnstrim rokenrol gotovo da ne postoji ili je negde duboko zatrpan i treba ga oživeti. Imamo velike planove i nadamo se da ćemo u tome uspeti – poručuje Bajat, koji je zvanično osnovao grupu „Supernova” sa gitaristom Ognjenom Protićem krajem leta 2010.

Prema njegovim rečima, bend je sav u muzici.

– Niko od nas nema neke sporedne poslove od kojih živi. Potpuno smo posvećeni muzici i nadamo se da ćemo od nje moći da živimo. Posle „Rata bendova” dobili smo veću medijsku pažnju, jedino što nam malo smeta jeste što se za nas više interesuju sa strane nego u Novom Sadu – ističe Bajat.

„Supernova” ima četiri člana. Bajat i Protić su projekat pokrenuli u novembru 2009. godine, ali su se okupili tek u avgustu 2010. godine. Uz Miloša i Ognjena, u bendu su basista i prateći vokal Igor Šelja Andrejević i bubnjar Predrag Drobnjak. Muzički uzori su im „Stone Sour”, „Smak”, „Deep Purple”, „Whitesnake” i „Time”.

Do sada imaju dve autorske pesme, a uskoro će izdati i prvi singl.

– Za pobedu u „Ratu bendova” smo dobili putovanje u London ili Pariz po izboru, a Ognjen kao najbolji gitarista, „Fender” gitaru. Ono što je možda još važnije jeste da smo našli producenta sa kojim planiramo na proleće da izdamo prvi singl i spot – kaže Bajat, dodajući da je materijal za ceo album već u izradi i da se prvom izdanju nadaju do kraja godine.

Svirke u januaru, turneja na proleće
NASTUPI – Grupa „Supernova” za proleće planira i veliku turneju po bivšim republikama SFRJ, solo ili sa bendom „Nasty Michelle”. Prema najavama, već u januaru publika će imati prilike da ih sluša nekoliko puta u Novom Sadu. – Prva svirka je na redu 14. januara u klubu RST, a do kraja meseca ćemo još jednom nastupiti tamo, kao i jednom u Rock selu na Čeneju – najavljuje Miloš Bajat. Oni koji žele da provedu predstojeće praznike uz žestoki rokenrol moći će da ih slušaju i za Božić i Srpsku novu godinu u klubu „Davidof” u Čurugu.

(Visited 433 times, 1 visits today)