Stuttgart Online & Kriške u DOB-u


Kriške i Stuttgart Online @ Dom Omladine, BeogradU okviru koncertnog serijala „Nova Scena“, koji Dom omladine organizuje tokom godine, 11. februara u Klubu DOB nastupiće bendovi Stuttgart Online i Kriške. Publici će predstaviti svoja najnovija izdanja. Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara.

Subota, 11. februar 2012. u 21:00
Dom omladine Beograda/Klub

Grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a već 2007. magazin Popboks proglasio ih je najboljim debitantima. Svoj prvi album „Radost svakom domaćinstvu“ snimili su 2009. godine u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem, a objavili ga za izdavačku kuću Odličan hrčak. Tim koji dobija ne treba menjati pa su tako svoju saradnju sa studijom Digimedija i producentom Borisom Mladenovicem nastavili i na drugom albumu. U 2011. godini izdali su novi album pod imenom „Prava stvar“. Na albumu se nalazi 11 novih pesama i predstavlja, po rečima autora, punokrvnu rokenrol ploču sa velikim brojem budućih hitova. Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške, Grupa kao takva i Straight Mickey and the boys.

Stuttgart Online čine Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas).

Bend Kriške nastao je 2009. godine. Dragan Jovanović, Milan Bukejlović i Damjan Babić svirali su zajedno u alternativnom rok bendu Zemlja broj 9 u njegovoj poslednjoj fazi od 2007. do 2008. Posle raspada tog benda Milan, Dragan i Damjan nastavili su sa radom i ubrzo primili novog člana, pevača Olivera Svilana. Oliver je značajno doprineo novom načinu sviranja i stvaranja. Bend je, po rečima članova, postao otvoreniji i komunikativniji.

Imali su značajnu prijateljsku podršku od grupa Repetitor i Stuttgart Online, koji su ih pozivali na svoja gostovanja u regionu. Kriške kažu: „Za ove dve godine održali smo dovoljno koncerata da bismo formirali ono što smemo da zovemo našom posebnošću. Mi nismo komentatori političkih i društvenih događaja. Važnija nam je muzička forma od takozvanih poruka.“

Poslednji album će biti promovisan na koncertu.

(Visited 44 times, 1 visits today)