Stray Dogg: novi spot za pesmu „Time“


Stray DoggBeogradski alternativni rok bend Stray Dogg predstavio je spot za pesmu “Time” sa albuma Fire’s Never Wrong izdatog 2012. godine.

Stray Dogg osnovao je kantautor Dušan Strajnić 2011. godine u saradnji sa Anom Janković i Jelenom Damjanović. Samo nekoliko meseci nakon formiranja bend nastupa kao predgrugrupa bendovima Chinawoman i Scout Niblett. Ubrzo potom kao solo gitarista bendu se pridružuje Marko Ignjatović, dotadašnji član benda Inje. Sledi snimanje albuma prvenca pod nazivom Almost u procesu kojeg se bendu priključuju basista Vladimir MIlićević i bubnjar Uroš Milkić. Dva singla “Almost” i “Smile” pojavila su se na skoro svim bitnijim top-listama u zemlji (Popboks, Jelen top 10, B92 Pop Mašina).

Novi spot benda za pesmu “Time” režirali su Marija Strajnić i Miloš Jaćimović a objavljen je 28.10. ove godine. Isti dan dobio je oko pet hiljada pregleda što svedoči o popularnosti benda Stray Dogg. Pesma “Time” odiše melaholijom i besmislom koje se svodi na čekanje i prolazak vremena. To vreme ne donosi ništa novo. Štaviše, ono otima i odnosi, a njime upravlja neko ko nam znači sve. Emocija koju nam dočaravaju savršeno je pretočena u zvuk gitara i klavira, dok vokal predstavlja jecaj koji još dugo posle slušanja pesme odzvanja u nekim tajnim odajama naših ličnih patnji. Spot prati priču prikazujući nam četiri devojke u trenucima očajanja i beznađa. Njihova lica pričaju priče koje svi osetimo i prepoznajemo. Korišćenjem slow motion efekta postiže se iluzija stajanja u vremenu, uzaludnog čekanja i nemogućnosti da se raskine sa prošlošću.

Jednom rečju, pun pogodak.

(Visited 106 times, 1 visits today)