Stray Dogg oduševio Novosađane


stray_dU subotu, 8. decembra u popularnoj novosadskoj Crnoj kući (Omladinski centar CK13), imali smo priliku da prisustvujemo  koncertnoj promociji novog albuma beogradskog indie/folk benda Stray Dogg, „Fire’s Never Wrong“.

Kao specijalni gost, ovom sjajnom albumu svoj doprinos je dao američki kantautor Devendra Banhart u pesmi „Time“.

Prva pesma kojom se pet članova ovog benda, izuzetno muzički nadahnutih predstavilo, jeste „ Don’t go“ sa svog novog albuma. A posle nje, prvi aplauz i oduševljenje usnom harmonikom koja je u ovoj pesmi veoma izražajna.

Zatim je usledila pesma „Whisper“, takođe sa novog albuma. Publika je pevala:

„I need someone to save me
Oh why can’t it be you?“

Posle nje odsvirali su pesme „Break“ i „She said“ sa njihovog prvog albuma „Almost“, od prošle godine.

Ljubav je bila skoro opipljiva u tom momentu…

„Forever she said
forever my love she said
forever she said“

Pesma sa drugog albuma, za koju Stray Dogg planira da snimi spot, je pesma Disappear“, koja zaista osvaja na prvo slušanje. Aplauz nakon njenog izvođenja je bio zadivljujuć. Nadamo se da nas i spot neće ostaviti ravnodušnima.

Dve lepše polovine u bendu, svojim osećajnim prelazima na violini i klavijaturama, dopirale su ispod najtanjih velova svakog od nas… U narednim, kao i u prethodno osviranim pesmama,  mogao se prepoznati svako od nas…bar u jednoj… „Almost“, pesma sa prvog albuma, koju su odvirali sedmu po redu te večeri, je joše jedna od pesama, koja i pored kraćeg teksta, traje dugo…

„Armed my face with a smile
as it strugles with gravity
haven’t seen you in a while“

„Ugly morning“ , „Smile“, „Fire never wrong“...zaista je teško odabrati, bilo koga iz benda izdvojiti…kao celina, oni su tajna magije…

Dugi bis nakon odsvirane četrnaeste pesme, vratio ih je na scenu i usledilo je još šest pesama, neke od njih su: Everybody’s gonna learn sometime grupe Beck, na samom početku i na radost mnogih čuvena Neil Young-ova „Heart of goldza samu završnicu.

Stray Dogg čine: Dukat Stray – gitara, vokal, prateći vokal, usna harmonika; Jelena Damjanović – klavijature; Ana Janković – violina, prateći vokal i Marko Ignjatović – solo gitara.

stray

Hvala na lepoj večeri Stray Dogg-u. Iako smo sigurno sat vremena čekali da počne koncert, sa više od dvadeset odsviranih pesama, prelepo dočaranih tačnije.- isplatilo se. Očekujemo ih uskoro opet u Novom Sadu.

(Visited 63 times, 1 visits today)