Stone Temple Pilots – „Meadow“ (singl)


Stone Temple Pilots trideset godina suvereno vladaju kalifornijskom rok scenom i tokom čitave karijere su verni predvodnici kalifornijskog tvrdog, sunčanog i psihodeličnog zvuka. Veselo i poletno ali tvrdo i suvereno. Upravo je takva pesma „Meadow“.
Meadow“ je prvi singl koji je najavio sedmi studijski album grupe koja nosi takođe naziv Stone TemplePilots. Album je izašao ove godine, a pesma je još krajem prošle godine najavila vrlo dobar album.

Ceo album, a samim tim i pesma su prvi materijal novog pevača Džefa Gata (Jeff Gutt) koji je zamenio dvojicu prethodnih i preminulih Čestera Beningtona (Chester Bennington) i Skota Vejlenda (Scott Weiland).

Pesma ima jak i prodoran gruv koji udara od početka i traje sve vreme. Prati ga snažan rif obojen klasičnom i jakom distorzijom lišenoj posebnih efekata, ali i lišenoj sirovosti kakvu srećemo kod novih materijala relativno novih grupa. Novi vokal se odlično pokazao i čitavu priču učinio klasičnim furioznim rokom sa malom dozom psihodeličnosti. Ova i ostale pesme emituju veliku količinu energije. Tako nešto smo slušali u okviru alternativne scene krajem osamdesetih i devedesetih godina.

U toku je velika turneja po SAD-u i Kanadi koja promoviše pomenuti istoimeni album.

(Visited 63 times, 1 visits today)