Stiže novi singl Štuka!


Letu štukeSarajevske Letu štuke objaviće novi singl „Nikog nema tu“ sutra 4. maja od 11:00 u Bosni i Hercegovini, čime najavljuju treći album koji bi se trebao pojaviti do kraja ovog meseca.

U kratkom saopštenju benda frontmena Dine Šarana se kaže da u „Nikog nema tu“ gostuje sarajevski muzičar i član Rundek Cargo trija Dušan Vranjić – Duco.

„Nikog nema tu“ je drugi najavni singl trećeg, još neimenovanog, albuma Štuka, nakon prošlog septembra objavljenog upečatljivog spota „Brojevi računa“.

„Novi album će biti malo kompleksniji od prošlog. Malo zreliji, mislim da je to bolji izraz. Što je normalno s obzirom da je treći. Biće dosta intimnih pjesama. Mislim da umjetnost nije umjetnost ako nema segment intimnog u sebi. Neće biti puno socijalnih pjesama koje zbore protiv nekakvih sistema. To mi je malo već pase. Biće ljubavi i politike na albumu, ali preovladava ljubav“, kaže Dino.

Letu štuke su se posle izvesnog vremena krajem marta trijumfalno vratile u Beograd, zahvaljujući našem prvom Long Night festivalu u okviru koga su su nastupile pred krcatom velikom dvoranom Doma omladine, koja je sa Dinom bukvalno otpevala sve pesme…

„Najveći deo publike bio je na koncertima u velikoj sali, na kojoj je otvorio program crnogorski trio Autogeni trening. Broj publike se znatno povećao na nastupu benda Letu štuke koji su sa prvim taktovima pesme ‘Bela dona’, dokazali da imaju mnogobrojne fanove u Beogradu. Nizale su se pesme ‘Minimalizam’, ‘Sami’, ‘Paranoja’, ‘Šutiš’ koju je publika samostalno otpevala, a završili su hitom ‘Mjesto za dvoje'“, izvestio je list Danas.

(Visited 68 times, 1 visits today)