Stiv Vaj 30. oktobra u „Kombank areni“


Stiv Vaj (Steve Vai) @ SKC, BeogradGitarski virtuoz – Stiv Vaj (Steve Vai) pored najavljenih koncerata u Zagrebu 9. i Ljubljani 13. novembra, nastupiće 30. oktobra u beogradskoj „Kombank areni“ (Beogradska arena), najavljeno je na zvaničnom sajtu iako se domaći promoteri nisu oglasili. Na predstojećim koncertima će promovisati dolazeći album „The Story of Light“.

Novi album je dostupan u pretprodaji na zvaničnom sajtu, ali će zvanično izaći 14. avgusta, dan pre početka promotivne turneje.

Iako još nema zvaničnih informacija o cenama karata, putem zvaničnog sajta može da se naruči „Evo Experience“ paket koji obuhvata upoznavanje sa čuvenim gitaristom, posmatranje tonske probe, a zatim i koncert, ekskluzivni suvenir, fotografiju sa autogramom, nalepnicu, Vaj trzalice za gitaru, potpisani Vai/DiMarzio kaiš kao i katalog sa aktuelne turneje.

Cena ovog paketa je 250 evra.

Vai je počeo da petlja sa instrumentima kada je imao devet godina. Krao je sestrinu gitaru svaki put kad bi ona izašla iz kuće i „udarao po žicama“, kako je rekao u jednom intervjuu pre mnogo godina. Legenda kaže da je jednog dana, u lokalnoj prodavnici muzičkih instrumenata, čuo kako svira „momak sa crnim cvikerima“. Tog trenutka, sa trinaest godina, shvatio je da je upoznao svog učitelja. Bio je to Džo Satrijani (Joe Satriani), čovek koji je Vajovu muziku postavio na pravi temelj.

Tokom godina, Vaj je snimao albume i nastupao sa bendovima i muzičarima kao što su: Frenk Zapa (Frank Zappa), Public Image Ltd, Alcatrazz, Dejvid Li Rot (David Lee Roth), Whitesnake – a to je tek početak spiska. Od 1996. godine, Vaj je najčešći gitarista na turama G3-a, gitarskim performansima koje organizuje Džo Satrijani.

„The Story of Light“ biće njegov osmi samostalni studijski album, ali ako se tom broju dodaju EP-evi, singlovi, lajv i svi albumi na kojima je radio sa drugim muzičarima i grupama, dobija se više od 60 prenosnika Vajeve alhemije zvuka.

Poslednji nastup Stiv Vaj je imao 15. novembra 2005. godine u Studentskom kulturnom centru.

(Visited 97 times, 1 visits today)