Sting @ Beogradska arena, Beograd


Sting @ Beogradska arenaLIVE NATION u saradnji sa Lupa promocijom i Arenom Beograd sa zadovoljstvom objavljuju da Sting u pratnji simfonijskog orkestra i benda ovoga leta nastavlja svoju Symphonicity svetsku turneju po gradovima Europe u okviru koje će nastupiti i u Beogradskoj areni, 8. juna. Nakon rasprodatih nastupa širom Amerike, Evrope i Australije, Symphonicity će biti deo brojnih festivala u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji.

Sa Stingom na sceni biće naš renomirani orkestar „Camerata Serbica“ sa 45 muzičara pod dirigentskom palicom Sare Hicks.

Ulaznice su u slobodnoj prodaji po ceni od: 3300, 3500, 4300,4900, 5500, 5900, 6500din na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, „Ušće“ Šoping centar, knjižara Delfi (SKC), Gigstix. Internet prodaja na: http://www.arenabeograd.com/, http://www.tickets.rs/, http://www.eventim.rs/. U prodaji je i posebna, ekskluzivna kategorija ulaznica po ceni od 17.500 dinara koja uključuje: poseban ulaz na koncert, poseban SYMPHONICITY poklon, ‘merchandise’, propusnica sa ovogodišnje turneje za uspomenu.

‘Fantastičan nastup’. – Bild Hamburg, Nemačka

‘Sting s orkestrom je rok magija’. – La Stampa, Italija

‘.. apsolutno savršenstvo svakog detalja .. idealno izvođenje .. ‘ – Komsomolskaya Pravda, Rusija

‘Može se reći da je’ svaka sitnica koju uradi čarobna ‘(‘ Every little thing she does is magic ‘) – Rzecczpospolita, Poljska

‘Vrhunski u svakom pogledu’. – A-Listed, V. Britanija

Kroz Symphonicity Sting izvodi svoje najveće hitove, obogaćene aranžmanima za simfonijski orkestar. Crpeći iz svoje šarolike i bogate karijere koju je obeležilo nebrojeno mnogo platinastih albuma, podugačak popis hitova i priznanja, i prodaja od gotovo 100 miliona albuma, Sting svoje najpoznatije pjesme izvodi u novoj interpretaciji sa potpuno novim aranžmanima za orkestar za koje su zaslužni Horhe Kalandreli, David Hartley, Michael Legrand, Rob Tates, Vins Mendoza, Stiven Merkurio, Bil Ros, Robert Sadin i Nikola Teskari.

Među odabranim hitovima na ovoj turneji su i, od fanova omiljeni, hitovi grupe THE POLICE kao što je ‘Every Little Thing She Does IS Magic’, ‘Roxanne’, ‘Next to you’, ‘Every Breath you take’, kao i čuvene pesme iz Stingove duge solo karijere – ‘Englishman In New York’, ‘Fragile’, ‘Russians’, ‘If I Ever Lose My Faith In You’, ‘Fields of Gold’, i ‘Desert Rose’.

Stinga će pratiti i grupa iskusnih muzičara, koju čine Dominik Miler (Stingov dugogodišnji gitarista), Rani Krija (Stingov dugogodišnji perkusionista koji se oprobao u više žanrova), Joe Lori (vokal) i Ajra Kolman (bas).

Prvi Stingov izlet u klasiku vezan je za uspeh njegovog albuma ‘Songs from the Labytinth’, na kome izvodi muziku kompozitora iz 16. veka, Johna Daulanda, u pratnji laute. Po završetku izuzetno uspešne svetske turneje ponovno okupljenog benda Police, Sting se vratio svojoj strasti kombinovanja muzičkih žanrova kroz nedavno objavljeni ‘If On A Winter’s Night ….’ koji je odmah izbio na vrh Billboardove liste klasičnih izdanja.

Kao solo muzičar i član grupe The Police, Sting je osvojio 16 Grammy nagrada, dve Brit nagrade, Zlatni globus, Emmy, tri nominacije za Oscara, Nagradu veka Bilbordovog magazine, i nagradu MusiCares 2004 za Ličnost godine. Također je član rok’n’rol Kuće slavnih i Kuće slavnih kompozitora.

Kao prateći paket Stingove svetske turneje Deutsche Grammophon/Cherrytree Records nedavno je izdao live CD/DVD, Live in Berlin, sa Royal Philharmonic Concert Orchestra, pod dirigentskom palicom Stevena Merkurii. Ova ekskluzivna kolekcija obuhvata do tada neobjavljene materijale, među kojima su najveći hitove poput ‘Roxanne’, ‘Every little thing ..’, ‘King of pain’, ‘Fields of Gold’, i mnoge druge, u aranžmanima za simfonijski orkestar.

Deutsche Grammophon/Cherrytree Records je takođe izdao prateći studijski album, SYMFONICITY, koji su kritičari toplo dočekali.

  • Organizator: Live Nation, Lupa Promotion & Arena Beograd
(Visited 61 times, 1 visits today)