Starfucker sutra (24. 11.) u Kinu Šiška


StarfuckerKino Šiška Centar urbane kulture Ljubljana predstavlja

STARFUCKER

24. studeni 2011., Kino Šiška Centar urbane kulture, Ljubljana

Ulaz u 21 sat, karta 12 eura

Oni tijekom nastupa nose žensku odjeću. To su i prikazali u videu „German Love“. I ime su birali slijedom iste težnje da šokiraju i izazivaju, pa je naziv „Sturfucker“ trebao ispipati koliko će daleko stići s tako glupim imenom. Kad su na turneji, koriste pak ime STRFKR.

Ovaj sve popularniji američki indie-hipster-pop bend u Sloveniji svira prvi put. Novi će štićenici izdavača Polyvinyl Records (Xiu-Xiu, Deerhoof, Arhitecture in Helsinki) u Ljubljani u sklopu europske turneje promovirati novi, drugi po redu album „Reptilians“.

„Reptilians“ se bavi smrću i krajem svijeta, za što pisac stihova Josh Hodges (koji je i skladao većinu pjesama) inspiraciju izvlači iz smrti svoje bake. No, album nije nimalo depresivan, baš nasuprot. Smrt Starfuckeri postavljaju kao smisao života. U muzici se to izražava kroz treperava krešenda, eksplozivne bitove basa i višeslojne melodije na synthu.

Sad je sve to pojačano i s „bubanj-mašinom“, Keilom Corcoranom te producentom Jacobom Portraitom. Rezultat je punozvučan i najzaokruženiji album Starfuckera ikad koji će vas, dok priča o smrti, prisiliti da plešete i zabavljate se kao da nema sutra. Stoga, hitro u Šišku, jer druga prilika da ih skoro čujete u našoj blizini teško da će se pojaviti.

{youtube}NTuygg7TD6U{/youtube}

(Visited 51 times, 1 visits today)