„Stalingrad Cowgirls“ na novosadskoj Tvrđavi


Najpoznatiji bendovi iz regiona nastupiće na „Fjužn stejdžu” ovogodišnjeg „Egzita”. Tako će publiku na ovoj bini između ostalih zabavljati „Partibrejkers” „Hladno pivo”, „Majke”, „Atheist rap”, Marčelo, „Lollobrigida”, „Ortodox Celts”…, a prvi put u Srbiji nastupiće skandinavska grupa „Stalingrad Cowgirls”.

Ovu pop, rok, pank grupu iz Finske čine tri devojke koje tek što su postale punoletne, a iza sebe već imaju nastupe sa poznatim muzičkim imenima kao što su Igi Pop i „Stooges”, „Muse”, Avril Lavinj… Inspiraciju za svoju muziku članice sastava „Stalingrad Cowgirls” našle su u pesmama grupa „Ramones”, „The Donnas”, „Sahara Hotnight”, pa se na Petrovaradinskoj tvrđavi 11. jula očekuje dostojan odgovor na nedavno gostovanje „Lenjingradskih kauboja” u Beogradu.

Mile Kekin, frontmen „Hladnog piva”, već je za „Blic” najavio da će ovo biti njihov najbolji nastup na „Egzitu”, tako da će fanovi ovog benda moći da uživaju 10. jula na „Fjužn” stejdžu. Istog dana nastupiće i najpoznatiji domaći rokenrol bend „Partibrejkers”. Sastav „Majke” sa svojim harizmatičnim pevačem pokušaće prvog dana festivala da prenese atmosferu sirovog rokenrola po kojoj su kod brojne publike odavno stekli kultni status. Novosadski „Atheist rap”, poznat po odličnim nastupima, u godini u kojoj proslavljaju dve decenije postojanja, daće sve od sebe da i na „Egzitu” naprave koncert za pamćenje.

Marčelo, jedan od trenutno najpopularnijih domaćih repera, predstaviće numere sa aktuelnog albuma „Treća strana medalje”, ali će i svojim oštrim rimama podsetiti posetioce festivala na numere s kojima se popeo u sam vrh domaće hip-hop scene.

Iz Makedonije dolazi trenutno najperpektivniji mladi bend „Bernays Propaganda”. Hrvatski ženski elektrosastav „Lollobrigita” hrabrim i luckastim tekstovima prolazi zapaženo gde god da se pojavi, pa nema razloga da ne bude tako i na „Egzitu”.

Već ranije su na ovoj bini najavljeni „Buzzcocks”, „The Herbaliser”, „Delinquent Habits”, Maks Romeo…

Autor: N. Džodan

Izvor: Blic Online

(Visited 98 times, 1 visits today)